Crinii de grădină, cele mai parfumate flori de vară

0

Crinii de grădină sunt printre cele mai iubite flori de vară. Dintre toate florile de vară crinii sunt cei care aduc cea mai mare varietate de culori. În plus sunt rezistenți și, dacă îi plantezi toamnă, te poți bucura de ei de la finele lui mai până în septembrie.

Există peste 100 de specii de crini în lumea întreagă, într-o varietate de forme și culori și toți intră în categoria: flori de vară. Pe de altă parte au însă comun este eleganță și parfumul îmbătător, care au făcut din crin o floarea regală. Pot fi plantați direct în sol, dar pot sta și în ghivece.

Crinii de grădină sunt una din cele cinci plante care înfloresc în luna iunie. Fiecare grădină poate beneficia de frumusețea crinilor. Merg perfect pe terasele mici, până la grădinile mari, unde crinii pot crește în voie.

crinii de gradina

Crinii de grădină sunt într-o multitudine de culori. Exista crini roșii și portocalii, dar și roz și mov încântător. Exista și crini crem și albi.

Crinul preferă solurile bine afânate și fetilizate, aflate în locuri însorite. Nu-o lăsa în bătaia directă a soarelui. Bulbii de crin trebuie plantați toamnă la distanță unul de altul. Bulbii de crin trebuie udați foarte bine. Este indicat să îi uzi profund o dată pe săptămâna. Apa trebuie să pătrundă la cel puțin 20-30 de centimetri în sol. Dacă plantezi bulbii de crin toamnă, pe periaoda iernii trebuie să îi acoperi un stat consistent de pământ și frunze.

Crinii de grădină au nevoie de fertilizări frecvente, în special în perioadă de creștere. Trebuie pliviți de buruieni de îndată ce acestea apăr. După ce au înflorit, crinii nu mai au nevoie de îngrijire specială. Trebuie doar udați și fertilizați. În concluzie este necesar că florile ofilite ale crinilor să fie îndepărtate pentru a stimula producția de flori.

Citeste si: Flori care te vindeca. Care sunt acestea si la ce te ajuta

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply