Crinii de grădină, cele mai parfumate flori de vară

0

Crinii de grădină sunt printre cele mai iubite flori de vară. Dintre toate florile de vară crinii sunt cei care aduc cea mai mare varietate de culori. În plus sunt rezistenți și, dacă îi plantezi toamnă, te poți bucura de ei de la finele lui mai până în septembrie.

Există peste 100 de specii de crini în lumea întreagă, într-o varietate de forme și culori și toți intră în categoria: flori de vară. Ceea ce au însă comun este eleganță și parfumul îmbătător, care au făcut din crin o floarea regală. Merg foarte bine plantați direct în sol dar pot sta și în ghivece. Crinii de grădină sunt una din cele cinci plante care înfloresc în luna iunie. Fiecare grădină poate beneficia de frumusețea crinilor, începând cu terasele mici, până la grădinile mari, unde crinii pot crește în voie.

crinii de gradina

Crinii de grădină sunt într-o multitudine de culori cu care se pot formă o multitudine de scheme de culori, de la roșul și portocaliul strălucitor, până la roz și mov încântător, continuând cu crem și alb.

Crinul preferă solurile bine afânate și fetilizate, aflate în locuri însorite, însă nu în bătaia directă a soarelui. Că să te bucuri de aceste flori  de vară, bulbii de crin trebuie plantați toamnă la distanță unul de altul. Bulbii de crin trebuie udați foarte bine. Este indicat să îi uzi profund o dată pe săptămâna, iar umezeală să pătrundă la cel puțin 20-30 de centimetri în sol. Dacă plantezi bulbii de crin toamnă, pe periaoda iernii trebuie să îi acoperi un stat consistent de pământ și frunze.

Crinii de grădină au nevoie de fertilizări frecvente, în special în perioadă de creștere. De asemenea, trebuie pliviți de buruieni de îndată ce acestea apăr, dar după ce au înflorit, crinii nu mai au nevoie de îngrijire specială. Trebuie doar udați și fertilizați. În plus este necesar că florile ofilite ale crinilor să fie îndepărtate pentru a stimula producția de flori.

Sursa foto: pixabay.com


Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply