Flori de vara: Crinii de gradina

0

Crinii de gradina sunt printre cele mai iubite flori de vara.

flori de vara

Dintre toate florile de vara crinii sunt cei care aduc o varietate de culori. In plus sunt rezistenti si, daca ii plantezi toamna, ii ai si toata vara, si toata toamna.

Exista peste 100 de specii de crini in lumea intreaga, intr-o varietate de forme si culori si toti intra in categoria: flori de vara. Ceea ce au insa comun este eleganta si parfumul imbabator, care au facut din crin o floarea regala. Merg foarte bine plantati direct in sol, sau in ghivece. Flori de vara, crinii de gradina sunt una din cele 5 plante care infloresc in luna iulie. Fiecare gradina poate beneficia de frumusetea crinilor, incepand cu terasele mici, pana la gradinile mari, unde crinii pot creste in voie. flori de vara

Sunt multe varietati de culori cu care se pot forma o multitudine de scheme de culori, de la rosul si portocaliul stralucitor, pana la roz si mov incantator, continuand cu crem si alb.

Crinul prefera solurile bine afanate si fetilizate, aflate in locuri insorite, insa nu in bataia directa a soarelui. Ca sa te bucuri de aceste flori  de vara, bulbii de crin trebuie plantati toamna la distanta unul de altul.

Citeste si: Gura leului, planta de gradina usor de intretinut

Bulbii de crin trebuie udati foarte bine. Este indicat sa ii uzi profund o data pe saptamana, iar umezeala sa patrunda 20-30 de centimetri in sol. Daca plantezi bulbii de crin toamna, pe periaoda iernii este indicat sa ii acoperi un stat consistent de pamanat si frunze.

Citeste si: Bromelia, o planta ideala in apartament

Flori de vara, crinii de gradina au nevoie de fertilizari frecvente, in special in perioada de crestere. De asemenea, trebuie pliviti de buruieni de indata ce acestea apar, dar dupa ce au inflorit, crinii nu necesita ingrijire speciala. Trebuie doar udati si fertilizati. In plus este necesar ca florile ofilite ale crinilor sa fie indepartate.

Sursa: wikipedia.org

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply