Covor sau mochetă? Ce alegi

0

Covor sau mochetă? Ce alegi şi care este cea mai bună soluţie? Dar mai ales de ce? Răspundem pe rând cu argumente şi explicaţii la acestă întrebare ca să alegi covor sau mochetă în cunoştiinţă de cauză. Există cateva criterii de care trebuie să ţii seama atunci cand eşti pus în faţa alegerii: covor sau mochetă.

Covor sau mochetă

Contează esenţial calitatea podelelor. Cele frumoase nu se cade a fi ascunse sub o mochetă, în timp aceleaşi podele frumoase trebuie protejate şi întreţinute pentru a ramâne frumoase vreme îndelungată. Dacă mergi pe varianta mochetă trebuie să ţii cont de faptul că aceasta trebuie să acopere integral podelele. Este foarte urât să foloseşti mocheta ca un covor, după cum este total nerecomandat ca un covor să acopere toată suprafaţa podelelor. O mochetă frumoasă este mereu o bună alegere, fiind în plus şi foarte accesibilă, dar şi foarte comodă, practică şi uşor de întreţinut, în timp ce un covor trebuie ales cu multă atenţie, este mult mai scump şi este mai dificil de întreţinut.

Citeste si: Totul despre covoare. De la traditional la modern

Covor sau mochetă

Covor sau mochetăÎn magazine, oferta este una vastă în cazul ambelor produse. Forma, culoarea şi materialul din care acestea sunt făcute nu trebuie să fie primul criteriu de departajare pentru niciunul din ele. În dilema covor sau mochetă trebuie spus că mocheta este elementul care înseamnă în primul rând funcţionalitate, în timp ce covorul este prin excelenţă un detaliu de decor, care are ca rol, mereu secundar, pe cel practic, de a încălzi încăperea.

Citeste si: Curatarea covoarelor. Cateva sfaturi

Covorul delimitează vizual încăperea, în timp ce mocheta face corp comun cu încăperea. Mocheta este o variantă ieftină, dar la fel de plăcută ca şi covorul, de acoperire a pardoselii. Mocheta acoperă toată suprafaţa pardoselei, nemailăsând spaţii libere sub piesele de mobilier şi este ideală dacă podelele nu arată perfect sau parchetul este murdar ori deteriorat. Mocheta este o soluţie ideala şi in cazul podelelor de piatră, gresie sau mozaic.

Citeste si: Aproape totul despre mocheta

Atât covorul cât şi mocheta sunt fabricate din diferite materiale, atât sintetice, cât şi naturale. Aceste materiale fac diferenţa dintre un produs de calitate şi unul mai puţin bun. În ţesătura mochetelor, pe lângă lângă fibra sintetică, este frecvent utilizată si polipropilena, care dă o rezistenţă ridicată produsului.

Citeste si: Mobilier modern şi covor cu influenţe orientale

Ca să tranşăm problema covor sau mochetă mai adăugăm că un element care face diferenţa este traficul şi intensitatea activităţii din cameră. Camera de zi se pretează mai bine pentru mochetă, în timp ce dormitorul este mai potrivit pentru covor, iar în camera copiilor, mocheta trebuie sa fie prima alegere.

Sursa foto: hepta.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply