Cele mai bune blaturi de piatra

0

În bucătărie nimic nu se compara cu avantajele pe care le ai daca alegi blaturi de piatră. Evident sunt mai scumpe și mai complicat de transportat și montat, dar după ce depășești această fază începe fericirea.

blaturi de piatră (2)

Indiferent de materialul ales, dacă mergi pe soluția blaturi de piatră ai garantat un aspect elegant pentru bucătărie, dar și multe beneficii de ordin practic. Deși sunt soluția optimă există o sumă de dezavantaje de care trebuie să ții cont când alegi soluția oferită de blaturi de piatră.

Citeste si: Bucatariile rustice: sfaturi si idei practice

Acestea pot fi realizate fie din piatră naturală în bloc compact (marmură, granit), fie din materiale compozite, ce se deosebesc prin calități estetice și funcționale. Ultimele sunt mai rezistente decât cele din piatră naturală, au o suprafața netedă, permit îndepărtarea ușoară a impurităților se găsesc într-o gamă de culori variată. Piatră naturală se folosește mai rar decât alte materiale. Motivul? Procedeul prin care se obțin blaturile este mai complicat și costisitor, iar rezultatul final poate fi afectat de lucrul în bucătărie.

Citeste si: Bucatarie alba. O solutie perfecta

Piatră naturală acrilică este una din cele mai bune alegeri daca vrei blaturi de piatră în bucătărie. Piatră naturală acrilica este un material extrem de versatil, non-toxic, cu suprafața rezistentă la contaminare, chiar și în cazul unei expuneri prelungite. Datorită compoziției sale, este rezistentă la uzură, temperaturi ridicate, aciditate, zgârieturi și la o gamă largă de agenți chimici, motiv pentru care este recomandată în bucătăriile în care se gătește mult.

Citeste si: Mobila de bucatarie la comanda. Sfaturi utile.

Blaturi din granit sunt de departe cele mai scumpe, dar și cele mai frumoase. Rezistă la temperaturi foarte înalte., dar sunt mai puțin rezistente la pete. Granitul nu se sparge ușor, însă, dacă este deteriorat, nu mai poate fi reparat și trebuie înlocuit. Slefuirea periodică este necesară și costisitoare, dar întreține frumos blatul.

Citeste si: 10 idei istete pentru bucataria ta

€œPiatra inginereasca produsă în laborator, din spărtura de piatră și quartz, legată cu ajutorul rășinilor este foarte rezistentă, solidă, durabilă și practic, fără moarte. Este relativ ieftină și extrem de frumosă fiind una din cele mai bune soluții pentru costuri reduse.

Citeste si: Spatii de depozitare. Idei si solutii inspirate

Sistul de tâlc este o piatră cu mare durabilitate. În timp, ea căpăta o patina care o face mai închisă la culoarea. Patina da personalitate, însă este bine de știut că, dacă nu-ți dorești acest lucru, folosirea unui abraziv de granulație mică îi reda aspectul.

Zincul este o variantă mult mai bună decât oțelul inoxidabil deoarece este non-poros și căpăta o patina în timp. Urmele nu sunt la fel de vizibile și, dacă este de puritate mare, zincul are capacitatea de auto-regenerare.

Citeste si: Idei creative pentru bucatarie

Piatră din lavă răcită aproape că nu are nevoie de mentenanța, este extraordinar de frumoasă dar și foarte scumpă.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply