Bucatariile rustice: sfaturi si idei practice

0

Bucatariile rustice

Probabil ca cele mai populare si cele mai cautate bucatarii sunt bucatariile rustice. Nu este de mirare acest lucru, avand in vedere dorinta orasenilor de a simti mereu ca traiesc undeva la tara. Bucatariile rustice ofera aceasta senzatie de eliberare, de trai fara griji si stress la tara. Asadar, iata mai jos cateva sfaturi si idei practice despre bucatariile rustice.

Citeste si: Cum alegi blatul din bucatarie.

Atmosfera traditionala

Cum obtii o atmosfera traditionala intr-o bucatarie rustica? Porneste de la materiale, bucatariile rustice presupun folosirea lemnului din plin. Lemnul in bucatariile rustice este prezent nu doar in mobilier ci si in lambriuri sau in grinzile care sunt mereu la vedere si cu un aspect nefinisat, lucru care confera camerei si mai mult farmec.

Un alt material des folosit in bucatariile rustice il reprezinta piatra. Piatra naturala o veti regasi in bucatariile rustice pe jos, dar si placata in pereti. Aceasta contribuie la atmosfera calda si prietenoasa a camerei, avand si un rol practic.

Bucatariile rustice

Culorile in bucatariile rustice

Paleta de culori folosita in bucatariile rustice nu este larga, dar este calda si prietenoasa. Pentru o bucatarie rustica autentica, foloseste tonuri de maro, crem, bejuri. Sunt in general tonurile naturale care se regasesc si in natura pentru ca bucatariile rustice sunt inspirate de natura.

Citeste si: Mobila de bucatarie la comanda. Sfaturi utile.

Decoratiunile interioare

O bucatarie rustica traieste atat prin materialele folosite, cat si prin decoratiuni, de cele mai multe ori comestibile. Funia de usturoi sau de ardei iute pusa la uscat intr-un loc la vedere sau plantele aromatice precum menta sau leusteanul, la fel uscate la vedere, constituie tot atatea decoratiuni pentru bucatariile rustice.

Vasele de lut pentru mancare sau apa, servetele de bucatarie specifice sau mici aranjamente cu pietre si flori uscate reprezinta parte din amenajarea de bucatarii rustice.

Foto: Thinkstock.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply