Cel mai frumos birou de acasă

0

Am auzit dimineață, când duceam copilul la școală, la radioul din mașină că oamenii care lucrează de acasă sunt mai eficienți și mai fericiți. Ba chiar mai mult oamenii ar renunța de bună voie la 20 la suta din salariu doar ca să lucreze de acasă și să comunice cu șefii doar pe email. Și gandul meu mi-a fugit la cel mai frumos birou de acasă, care ar fi un motiv suficient de puternic pentru mine să ma facă să lucrez de acasă. L-am așezat în colț, în camera de zi, în dreptul ferestrei cu spatele la ușă – deși aceasta încalcă regulile Feng Shui (dar eu m-am împăcat cu ideea și nu mai caut perfecțiunea, pentru că nimeni nu-i perfect).

birou de acasă

De ce este acesta cel mai frumos birou de acasă? Pentru că este foarte simpatic, vesel, optimist, normal, natural, din materiale reciclate,  și-l poți face singură în două zile, pentru că este mic, confortabil și comod (nu-i tot una), pentru că se poate adapta la eventuale modificări, pentru că nu are nici un stil (poate că-i oarecum boem) și se adaptează la orice stil din restul casei și pentru că poate fi multat în orice altă parte din casă, dacă ai mei nu mă mai suportă în camera de zi (sau dacă eu nu-i mai suport pe ei!).

Masa de lucru pentru cel mai frumos birou de acasă este făcută din scheletul unei mașini de cusut vechi, peste care s-a așezat o placă de lemn natur. Scheletul metalic a fost curățat și vopsit de trei ori, cu vopsea pe bază d eulei, iar blatul spălat, lustruit și lăcuit.

Scaunul este o achiziție nouă, este comod și tolerează după caz o pătură blănoasă, perne sau poate fi folosit ca atare, în zilele foarte calde.

Scaunul asistent este o vechitură din târg, care arăta jalnic, dar care a fost reparat, lustruit și lacuit. Este o mică bijuterie care dă un farmec retro, boem și inspirațional locului.

Cele două polițe au fiecare câte o poveste. Raftul de sus este unul modern pe care l-am scos de la o bibliotecă nouă (pentru că nu încăpea televizorul) și este fixat cu dibluri în perete, iar cel cu rafturi este un sertar vechi de la un dulapt de bucătărie de pe vremea bunicii special destinat pentru tacâmuri. A fost lăcuit și bine curățat înainte.

Cana este cana mea preferată – are un mesaj pe partea care nu se vede, dar nu pot să-l fac public, iar coșul de nuiele este găoacea cu de toate în care țin toate mărunțișurile (castanele și ghindele pe care le aduce fiica mea de afară pentru mine), ace de gămălie, agrafe de birou, vreo doua stick-uri și altele…

Acesta este cel mai frumos birou de acasă! Și mai sunt câteva detalii. Studiază poza și o să le găsești!

Sursa foto: thinkstockphotos.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply