Canapele stil, o investitie in nobletea casei

0

Canapele stil (3)Canapeaua este o piesa de rezistenta in casa, iar superlativul este reprezentat de canapele stil care aduc noblete, eleganta si o nota aparte camerei in care se afla. Una din conditiile pe care trebuie sa o indeplineasca o canapea aceea de a da personalitate camerei si cele care pot face cel mai bine acest lucru sunt aceste canapele stil.

Citeste si: Canapea de colt. 5 idei si cateva sfaturi

Indiferent de curentul din care fac parte, aceste canapele stil sunt o investitie. Poti sa mergi pe solutia unei canapele noi in stil baroc, rococo sau oricare din variante de art nouveau. Totul este ca aceasta sa reprezinte un stil bine definit. In principiu aceasta este singura conditie, pentru ca acest gen de piese de mobilier au capacitatea de a se integra foarte bine in orice ansamblu general din casa.

Canapele stil (4)Canapeaua este piesa de mobilier cea mai importanta din orice living, iar aceste canapele stil isi pot gasi loc in orice camera. Sunt stralucitoare in camera de zi si romantice in dormitor, iar capacitatea lor de a se combina cu orice fel de alte piese de mobilier, dar mai ales cu cele moderne, minimaliste este remarcabila. Una din conditiile pentru ca acet gen de canapele stil sa fie armonios incluse in camera este acela ca ele sa reprezinte punctul central al camerei, dar si pata de culoare si accentul din camera respectiva.

Canapele stil (5)O poti alege intr-o culoare contrastanta sau, dimpotriva in ton cu restul decorului. Daca mergi pe contraste de culoare, restul pieselor de mobilier pot sa fie moderne, minimaliste sau clasice, dar daca alegi acelasi ton de culoare canapelele stil trebuie sa completeze restul pieselor.

Citeste si: Cauti o canapea noua? Detalii inainte de a merge in magazin

Canapele stil inseamna rafinament si o o oarecare nota de orgoliu in casa, dar pentru ca sunt atat de frumoase, pactul este iertat. Poate tocmai din cauza “orgoliului” aceste canapele stil au nevoie de spatiu, asa ca trebuie sa fie strict pe masura spatiului pe care il ai la dispozitie. Nu poti sa inghestui intr-un colt o astfel de piesa de mobilier, asa ca cea mai buna cale este sa nu aglomerezi camera sau sa alegi o canapea de dimensiuni mai mici.

Canapele stil (2)Canapele stil (6)Materialele acestor canapele stil sunt din categoira celor pretioase. Des folosita este matasea, catifeaua si abia pe urma pielea. Aceasta din urma este alegerea pentru canapele stil hibride, adica piese de mobilier pe principiile canapelelor stil, dar modernizate. Solutia este buna si interesanta atata vreme cat canapeaua ramane in limitile stricte ale elegantei si bunului gust.

Citeste si: Amenajari interioare in stil vechi

Orice model ai alege pentru canapele stil acestea vin cu avantajul unicitatii, iar daca alegi o piesa reconditionata valoarea lor poate sa fie cu adevarat demna de luat in seama. Oricare din aceste canapele stil produc un efect fantastic in casa, asa ca sunt o solutie asupra careia merita sa meditezi.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply