Canapele extensibile. Avantaje si dezavantaje

0

canapele extensibile (4)Vorbim despre canapele extensibile și despre cateva din avantajele pe care acestea le au în casă. În ceea ce privește dezavantajele acestea sunt minime și pot fi provocate de mecanismul de pliere al canapelei și de calitatea acetuia care poate face operațiunea de întindere și pliere dificilă. În mod cert, despre canapele extensibile acestea reprezintă soluția ideală pentru camerele de zi dar și pentru dormitoar, mai ales în locuințele mici.

Citeste si: Paturi rabatabile

Unul din marile avantaje pe care le au aceste canapele extensibile este acela că oferă mai mult spațiu, un loc în plus de dormit. Un alt avantaj pe care îl au aceste canapele extensibile este varietatea de stiluri, culori și materiale, astfel că există soluția perfectă pentru fiecare cameră și pentru fiecare amenajare.

Citeste si: Unde si cum asezi canapeaua

Unul din cele mai importante detalii când alegi una din variantele de canapele extensibile este dimensiunea acestora. O canapea trebuie să se potrivească în spațiul pe care îl ai, să și între ușor în încăpere și să ocupe un spațiu proporțional între dimensiunile camerei și cele ale canapelei.

Citeste si: Canapea de colt. 5 idei si cateva sfaturi

Materialul din care este facută canapeaua este important în mod special când vine vorba despre canapele extensibile și asta pentru că o canapea extensibilă este mai mult folosită decât una clasica, fixă. Canapelele extensibile pot avea sistemul de extensie din metal, lemn sau plastic. Cele mai rezistente sunt cele cu extensie din metal. Astfel, dacă canapeaua va fi intens folosită este indicat să alegi acest sortiment.

Citeste si:  Cauti o canapea noua? Detalii inainte de a merge in magazin

canapele extensibile (3)Husa detașabilă și lavabilă este una din cele mai bune accesori pe care le poate avea oricare din modelele de canapele extensibile.

Garanția este un alt detaliu important atunci cand vine vorba despre canapele extensibile. Totuși, este bine să ții cont de limită de jos a unei garanții atunci când achiziționezi o canapea extensibilă; nu este o investiție, este o achiziție, pentru că în timp își pierde valoarea.

Citeste si: 10 motive pentru care sa alegi o canapea cu doua locuri

În ceea ce priveste modelul optim ia în calcul aceste câteva sfaturi. Dacă ai un spațiu mic, cele mai bune modele sunt cele cu picioare și brațe subțiri care vor da impresia de mai mult spațiu. Modelele cu ladă sunt practice, dar ocupa vizual mult spațiu și încarcă spațiul. O parte din aceste amanunte pot fi remodelate alegând cu atenție materialele pentru suprafața canapelelor. Nu te arunca la modele avangardiste pentru că acestea încarcă spațiul și se pot demoda. Cele într-o singură culoare sunt prima alegere, pentru că pot fi personalizate după dorința și imaginația fiecăruia.

canapele extensibile (2)Citeste si: Husa pentru canapea. O solutie simpa si eficienta

Avantajul major pentru aceste canapele extensibile este faptul că permit schimbări de decor frecvențe, indiferent de modelul canapelei. Un element important pentru toate aceste canapele extensibile este faptul că varietatea de culori și materiale permite  alegerea unei canapele potrivite pentru orice interior, iar dacă locuiești într-un apartament sau o casă mai mică și spațiul este o problemă, aceste obiecte de mobilier multifuncționale, adica orice model de canapele extensibile sunt cele mai bune alegeri.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply