Canapeaua neagră, o soluţie extremă

0

canapeaua neagră (2)Canapeaua neagră este o soluţie extremă, pentru casă, dar dacă le iei în calcul efectul produs, acesta poate să depăşească aşteptările. Canapeaua neagră are şi avantaje şi dezavantaje, fiecare detaliu în parte fiind parte a aceleiaşi monede.

Citeste si: Canapea de colt. 5 idei si cateva sfaturi

Când vine vorba despre canapeaua pentru living, canapeaua neagră este pe nedrept, ultima pe listă. Și asta în ciudă faptului că, o canapea neagră este foarte pratică, uşor de integrat în decor şi foarte ușor de întreținut.

O canapea neagră are marele avantaj că nu te condiţionează în alegerea celorlalte piese pentru living şi este extrem de permisivă cu paleta coloristică din cameră. Canapeaua neagră nu este greu de asortat, singurle culori pe care nu le tolerează fiind bejul, cremul şi maroul. În rest se adptează la orice culori.

Citeste si: 10 motive pentru care sa alegi o canapea cu doua locuri

Cu excepţia stilurilor romantic, canapeaua neagră poate să fie o soluţie pentru orice alt stil de amenajare în living. Până și interioarele cu accente rustice acceptă canapelele de culoare neagră. Într-un living minimalist canapeaua neagră este cea mai bună alegere, iar într-un decor modern-clasic este o soluţie ideală. O canapea neagră poate fi integrată atât într-un living modern minimalist, cât și într-unul clasic sau scandinav, unde domină albul, tocmai datorită contrastului puternic pe care îl face.

canapeaua neagră (4)Citeste si: Cauti o canapea noua? Detalii inainte de a merge in magazin

Dacă pentru o canapea în orice altă culoare restul pieselor de mobilier contează, dacă alegi o canapea neagră această problemă dispare. În plus o canapea neagră, tocmai datorită culorii, poate fi mai mare şi mai masivă, vizual, negrul ocupând mai puţin spaţiu, atunci când vine vorba despre piesele de mobilier.

În ceea ce priveşte dezavantajele acestea sunt legate doar de spaţiul pe care îl ai la dispoziţie, o canapea neagră fiind potrivită pentru un living mare şi mai puţin parctică într-o cameră mică. În acest caz soluţia canepelei de două locuri, chiar şi neagră, rămâne prima alternativă.

Citeste si: Cum alegi canapeaua

canapeaua neagră (1)Dacă alegi o canepea neagră lasă pereţii albi. Le poţi da o tentă gri sau usor galbenă care adaugă profunzime încăperii. Canapeaua sau colţarul de culoare neagră va arată la fel de bine și de elegant pe fundalul unui perete colorat, dar ideal este să rămâi la cel mult trei culori masive în camera în care ai pus o canapea neagră şi să eviţi maroul şi tonurile de bej. Excelente alegeri cromatice sunt albul, griul, roşul, verdele, albastrul electric şi toate tonurile de galben şi portocaliu. Negrul face casă bună cu tonurile de roz purpuriu, dar şi cu vernil, bleu sau mov. Dacă ai pereţii coloraţi, altfel decât în alb şi gri, limitează însă alte accente cromatice.

Citeste si: Husa pentru canapea. O solutie simpa si eficienta

canapeaua neagră (3)Chiar şi în ciuda acestor restricţii nu-ți fie teamă să folosești mici elemente decorative viu colorate de la perne decorative, tablouri, veioze şi lampadare cu abajururi colorate, pe care le poţi alterna cu ușurință.

Citeste si: Husa pentru canapea. O solutie simpa si eficienta

Decorul alb constituie o bază excelentă pentru expunerea unei canapele negre, această fiind adesea punctul de atracție al unui living. În completarea decorului unui living scandinav dotat cu o canapea de culoare neagră, poți alege accesorii decorative roșii, galbene sau verzi, imprimeuri geometrice şi chiar florale mari.

Citeste si: Canapeaua potrivita daca ai animale de casa

Canapeaua neagră face o cameră elegantă, dar dacă este armonios colorată orice urmă de sobrietate sau aspect office dispare. Mai trebuie adăugat că o canapea neagră se armonizează frumos cu elementele decorative și finisajele din lemn masiv şi piatră naturală şi realizează un ansamblu de decor care degaja căldură și confort.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply