Camera copilului – sursă inepuizabilă de veselie

0

Atunci când spui copil, spui în mod normal râsete cristaline și mult chef de joacă. Ce ar fi ca încăperea celui mic să fie o continuare firească a stării lui de spirit, un spațiu care să îl inspire și să îi mențină zâmbetul pe buze?Iată cum poți amenaja camera copilului astfel încât decorul să aducă o permanentă stare de bună-dispoziție.

camera copilului vopsea Dulux

Mai multe nuanțe de verde reproduc dealuri și munți, etalându-și frumusețea sub un cer senin. Amenajarea sugerează un ținut exotic, cu animale din junglă. Vopseaua folosită aici, ca de altfel în toate imaginile alăturate, este Dulux Flat Matt.

Culorile sunt cele care dau tonul unei astfel de amenajări joviale, așa că mizează cu încredere pe ele. Cu cât mai energizante, cu atât mai bine! Poți opta chiar pentru o combinație de două sau mai multe nuanțe, pentru ca dinamismul creat să fie maxim. Totul depinde de imaginația fiecăruia. Pentru a-ți pune în aplicare ideea, poți porni de la finisarea pereților. Ai la dispoziție stickere, tapet sau vopsea lavabilă, care se găsește într-o gamă variată de culori. Dacă ai stabilit un fundal uni, cu ajutorul unui șablou poți anima totul cu diverse modele, cum ar fi nori, munți sau forme geometrice. Trecând la pasul următor, alegerea mobilierului trebuie să fie făcută în funcție de culoarea pereților. De exemplu, poți alege una-două piese într-una dintre nuanțele regăsite la nivelul zidăriei, în completare venind cu piese într-o culoare neutră (bej, crem etc.), pentru a mai echilibra amenajarea.

camera copilului albastra

Iată o amenajare ce te duce cu gândul la o zi petrecută sub cerul liber,  într-un camping, la munte sau la mare. Nu doar finisajul pereților are un cuvânt de spus, ci și cortul teepee ales pe post de loc de relaxare.

camera copilului galbena

Soarele pare că a pus stăpânire pe această cameră, ce emană veselie, căldură și optimism. Pardoseala albă creează un bine-venit echilibru cromatic.

Foto: Dulux

Articol preluat din revista Casa Lux nr. 3/2018

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply