Bonsaiul in decoratiunile interioare

0

Bonsaiul in decoratiunile interioare – Plantele sunt un mod minunat de a trezi la viata orice incapere, dar de ce sa nu mergi pe ceva mai diferit, precum un bonsai?

Bonsaiul poate aduce un aer de calm si clasa unui plan de design interior, si poate deveni un hobby relaxant in timp ce tundeti cu grija crengile in miniatura pentru a da forma siluetelor verisorilor mai mari ai acestor arbusti simpatici.
Tradus ad-litte-ram, cuvantul inseamna „copac in tava” si chiar despre asta este vorba: despre un copac miniatural, de maximum 70 centimetri inaltime, care creste intr-o tava sau intr-un vas, dar care, in ciuda dimensiunilor sale reduse, seamana perfect cu fratii lui mai mari: are aceeasi forma, acelasi mod de dezvoltare si poarta chiar si fructe. Un copac în miniatura…
Bonsaiul nu este vreo specie pitica, ci un copac absolut obisnuit, dar al carui proces normal de crestere a fost impiedicat in mod artificial, prin diverse procedee. Marimea si forma sa sunt, deci, rezultatul interventiilor horticultorului; din acest motiv, cultivarea bonsailor se apropie mult de domeniul artei. O arta vie – deci cu atat mai valoroasa – care atrage ca un magnet privirile celor din jur. Acesta este si motivul pentru care un bonsai este un element de decor pretios si valoros in casa, perfect protrivit pentru orice fel de stil de amenajare interioara, dar perfect pentru un decor minimalist.
Ai grija sa ingrijesti indeaproape acest copacel chinezesc si sa nu il lasi la indemana copiilor sau al animalelor de casa. Este o masura de precautie atat pentru a pastra bonsaiul intact, dar si pentru a evita o posibila intoxicare sau alergie a micutilor sau animalelor.
Un copacel la tine acasa ori pe balcon poate fi o achizitie suficienta pentru decorul pe care ti-l doresti. Daca ajungi totusi sa indragesti bonsaiul, poti sa ii grupezi cate trei pentru a da o impresie mai bogata despre ceea ce inseamna natura la tine acasa.
Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply