Biblioteca suspendata, solutia optima pentru camere mici

0

Biblioteca suspendată, cocoțată pe un perete, pe lungimea sau la lățimea acestuia, fără legătură cu podeaua este una din cele mai bune soluții pentru apartamentele mici. Biblioteca suspendată este cea mai bună soluție prin care te poți bucura și de o bună gestionare a spațiului, dar și de plăcerea a avea cărțile frumos așezate într-o bibliotecă. Biblioteca suspendată poate să fie un corp de bibliotecă în sine, dar fixat în perete, fără contact cu podelele.

biblioteca suspendată

Citeste si: Cum amenajezi coltul de lectura 

Mare truc și mare beneficiu pe care îl aduce biblioteca suspendată este acela că, din punct de vedere vizual, spațiul rămâne liber, fără să fie încărcat de masivitatea unui bloc compact de bibliotecă. În plus, fiind suspendată, biblioteca folosește spațiul neutilizat de pe perete cu beneficiu pentru estetica camerei și buna gestionare a locurilor pentru depozitare. Toate acestea, la un loc, fac ca soluția unei biblioteci suspendate să fie cea mai bună alegere pentru un apartament mic.

Biblioteca supendată poate fi inclusă între blocurile unei sufragerii modulare, dar poate fi realizată și individual. În acest caz, rafturile și etajerele suspendate sunt o modalitate practică și foarte frumoasă de avea o bibliotecă suspendată. Eficacitatea vine din faptul că acest gen de bibliotecă suspendată este util pentru orice cameră din casă și se pretează foarte bine pentru un decor minimalist, cu accente moderne.

Biblioteca suspendată rezolvă estetic și practic problema cărților, pentru că oferă soluția de organizare care poate fi adaptată pentru orice spațiu, indiferent cât este acesta de mic.

Ideal, pentru a avea toate avantajele pe care le aduce biblioteca suspendată este să apelezi la soluția unui corp de bibliotecă făcută de comandă, pentru că în felul acesta se va integra perfect spațiului pentru care a fost destinată și poate să răspundp cerințelor de organizare, dar și celor estetice.

Citeste si: Organizarea bibliotecii si cateva trucuri

Biblioteca suspendată poate avea forme diverse. Se poate organiza pe vericală, pe orizontală, sau poate avea soluții inedite (rotunde sau combinate).

Citeste si: Biblioteca moderna. Cartile integrate in decorul camerei

Este foarte important modul de fizare și calitatea materialelor folosite. Alege fixarea cu dibluri împușcate și lemn masiv pentru ca acesta este cel mai ușor și cel mai rezistent, riscul deformărilor fiin exclus. Culoarea mobilierului ce compune o bibliotecă suspendată este foarte importantă pentru ca acesta este oricum un spațiu pestriț li încărcat, așa că nuanțe neutre de lemn sunt cele mai bune alegeri. Sunt bune și tonurile închise de wenge, nuc, stejar brun pentru amenajările clasice sau culori deschise percum alb, crem, bej pentru amenajările moderne.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply