Avanpremiera la culorile anului 2017 si ceva despre culorile toamnei 2016

0

pexels-photo-64296-largePantone Color da tonul, cand vine vorba despre culorile anului. De la jumatatea anului incolo spiretele se incing si este asteptat verdictul referitor la culorile anului.

Dupa ce anul 2016 a debutat cu o premiera, optandu-se pentru asocierea a doua culori pastelate, respectiv Rose Quartz si Serenity, anul 2017 se anunta colorat in verde si albastru.

Negru, culoare elitista si confortabila pentru casa

Este cert ca vor fi alese si pentru anul 2017 doua culori care aparent se asociaza relativ rar si care nu sunt in mod obisnuit puse impreuna.

Imagineaza-ti un verde dulce, cald si viu si un albatru rece si limpede. Ca de fiecare data cele doua culori se pot combina si sunt binevenite toate nuantele asociate culorii de baza. Exista si o paleta de culori secundare, preferate pentru 2017, iar lucrurile  se orienteaza catre roz, galben si mov.

Marsala, culoarea anului 2015

Pantone va defini exact nuantele si va gasi nume expresive pentru aceste culori. In plus spune povesti despre fiecare culoare si le aseaza in combinatii uluitoare. De regula anuntul oficial se face undeva in septembrie-octombrie, dar deja exista conturata o idee.

Culoarea anului 2013 este verde smarald

sky-red-blue-rubber-largeAsa ca pe lista culorilor preferate se mai poate afla orange sofran, galben de pepene galben, aburile luminoase si pigmentate usor cu roz si mov, dar si toate griurile luminoase.

Verdele padure tanara si albastrul de lac de munte par a fi insa castigatoarele pentru 2017. Ultimul cuvant il va avea Pantone, in toamna.

Ideea de ”culoarea anului” nu-i foarte veche

A inceput undeva in 2007 si cu fiecare an care a trecut tendinta cromatica pentru un anume an a fost din ce in ce mai serios respectata. Pantone vorbeste despre o inteligenta a culorii, despre arta de a vedea si descoperi culori si combinatii de culori, despre asocieri senzoriale intre culoare si textura.

De ce este griul o culoare perfecta

In fapt vorbeste despre a simti si a te bucura pentru ca o culoare este o bucurie!

O certitudine sunt culorile toamnei. In viziunea acestor specialisti ai culorii, toamna 2016 va fi gri metalic, albstrul apei si albastrul aerului, maro nisip, maro coaja de copac, galben frunza de toamna…

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply