Marsala, culoarea anului 2015

0

marsala (1) - CopyFiecare final de an vine cu anunțul oricial culorii care va domina noul an, iar culoarea anului 2015 este marsala.

Culoarea anului 2015, marsala este o culoare caldă, tonică și robustă, o nuanța pământie de vin roșu, de la care i se trage și numele.

Marsala este culoarea bogăției, sugerează căldura pământului și emană naturalețe cu aer sofisticat. Marsala, culoarea anului 2015, este o culoare bogată și stilată, care va putea fi folosită ușor în modă, frumusețe, design industrial, mobilier și, nu în ultimul rând în amenajările interioare.

Pantone Color Institute, autoritate internațională în domeniul culorilor și a sistemelor de culori este cel care a decis culoarea anului 2015, iar marsala este alegerea pentru anul viitor.

Citeste si: Culoarea anului 2013 este verde smarald

Marsala este o culoare în egală măsură atrăgătoare și pentru bărbați și pentru femei, este o culoare care stimulează creativitatea și care oferă posibilități nebănuite de exprimare. Marsala este o culoare a sufletului, este una din nuanțele naturale ale pământului care sugerează stabilitate, energie și forță.

Culoarea anului 2015 are și valente mistice, este tonul umbrelor, al amestecului făcut de lumină și întuneric este o culoare de interior, sugerând siguranța și confortul căminului și intimității.

marsala (1)Marsala are toate șansele să fie culoare de forță în machiaje, pentru că poate pune în valoare toate tonurile pielii fiind potrivită pentru păr, unghii și piele. Cu aerul său dramatic marsala aduce căldură și consietență densă în interiorul locuințelor.

marsalaMarsala este, dincolo de toate acestea o culoare rafinată, expresivă cu posibilități variate de exprimare în funcție de varianta aleasă: mată sau stralucioare și lucioasă.

Citeste si: Culoarea anului 2014, Radiant Orchid

Marsala, culoarea anului 2015 este o alegere inspirată și pentru faptul că posibilitățile de combinare și adaptare ale acesteia sunt nenumărate.

Marsala merge perfect cu toate tonurile apoase de verde și albastru, este pusă în evidență de negru și alb strălucitor, merge foarte bine cu toate tonurile de pământ și are afinități speciale pentru culorile solare: galben și portocaliu alături de care devine luminoasă și strălucitoare.

Citeste si: Culoarea anului 2014, albastru pastelat 

Să profităm de această culoare și să facem din 2015 anul marsala!

Sursa foto: ©AlexTihonov/ ©_slowcentury – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply