Culoarea anului 2014, Radiant Orchid

0

radiant orchid (1)Pantone Color Institute, autoritate internationala in domeniul culorilor si a sistemelor de culori a adecis culoarea anului 2014, pe care a numit-o „Radiant Orchid“. Anuntul a fost facut de Leatrice Eiseman, director executiv Pantone si persoana care a luat decizia asupra Culorii Anului in ultimii 13 ani. Nuanta a fost descrisa de catre ea drept „o armonie incantatoare de fucsia, mov si nuante de roz“.

Decizia de a numi Radiant Orchid culoarea anului 2014 a fost luata in urma unor discutii, cu designeri de moda si designeri industriali, despre culorile utilizate pentru colectiile viitoare, cat si in urma unei analize a industriei de entertainment, a noilor colectii de arta, a tehnologiei si a destinatiilor populare de calatorie.

Citeste si: Culoarea anului 2013 este verde smarald

Radiant Orchid este considerata o nuanta indrazneata care vine dupa o alta culoare tare, propusa de Pantone, verdele smarald. Radiant Orchid se combina frumos cu toate nuantele pastelate, dar si cu unele culori vibrante. radiant Orchid este considerata o culoare cu personalitate, de care era nevoie.

radiant orchid (4)Cea mai buna combinatie culoarea anului 2014 o face cu toate nuantele de gri care la randul sau este una din culorile aflate pe val in ultimi ani cu tendinta clara de a inlocui albul.

Citeste si: Culoarea fericirii si casa albastra

radiant orchid (2)Radiant Orchid mege foarte bine cu galbenul si promite sa fie combinata soc a verii viitoare. Radiant Orchid a fost aleasa pentru a fi culoarea de top a pentru tot anul 2014, dar este insotita de o serie de culori secundare, la fel de importante in decoratiuni si industria modei. Culorile complementare ale anului 2014 alaturi de radiant Orchid sunt Pacid Albastru, Violet Tulip, nisipiu, rosu Cayenne, portocaliu Celosia  albastru orbitor.

Citeste si: Culoarea anului 2014, albastru pastelat 

In noiembrie Benjamin Moore, un alt specialist in culori, rafinat si sobru, a anuntat si el culoarea anului 2014. Benjamin Moorea ales albastru pastelat numit “Breath of Fresh Air” despre care a spus ca este o infuzie de aer proaspat. Breath of Fresh Air a fost descrisa ca fiind culoarea cerului albastru, culoarea aerului, Benjamin Moore sustinand ca pastelurile sunt culorile filtrate care ridica spiritul fara sa strige si sa loveasca retina.

Desi diferite Breath of Fresh Air si radiand Orchid nu se vor afla in conflict. Cele doua culori vor face legea in 2014, alegerea depinzand de stilul si gusturile fiecaruia.

Sursa: homedit.com

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply