Armonia culorilor pentru amenajarile interioare. Demonstratie practica

0

Armonia culorilor pentru amenajarile interioare functioneaza dupa acelasi principiu pe care il aplici cand te imbraci. Nu pot sa folosesti intr-o tinuta 10 culori, iar culorile hainelor tale trebuie sa fie in armonie. Principiul se aplica si cand este vorba despre amenajarile interioare.

Armonia culorilor pentru amenajarile interioare (3)

Exista o gramada de reguli care stabilesc armonia culorilor pentru amenajarile interioare. Exista o culoare dominanta pentru fiecare camera, o culoare de accent si culori complementare care dau imaginea generala a camerei, exista combinatii de culori care merg bine impreuna, dupa cum exista culori care se potrivesc pentru camera de zi si culori pentru zona de odihna.

Citeste si: Albastrul in decorarea casei. Sfaturi practice

Pe de alta parte armonia culorilor pentru amenajarile interioare trebuie sa fie in acord cu felul tau de a fi, cu destinatia camerei si cu personalitatea ta. Nu poti sa folosesti o culoare care nu-i place pentru dormitorul tau, oricat ar fi ea de potrivita si nu te opreste nimeni sa folosesti solutii extreme (rosul, negrul, albul intens), daca acestea sunt culorile care te fac sa te simti bine.

Citeste si: Culorile casei tale iti dezvaluie personalitatea

Armonia culorilor pentru amenajarile interioare (4)

Undeva intre reguli si opinia proprie se afla rezulatele experientelor proprii. Inclusiv rezultatele experientelor noastre care pot sa fie exemple si solutii in armonia culorilor pentru amenajarile interioare. Armonia culorilor in amenajarile interioare poate schimba complet o incapere, chiar daca sunt folosite exact aceleasi piese de mobilier si aceasi organizare in incapere.

Iata exemplificarile si modul in care armonia culorilor pentru amenajarile interioare poate schimba o camera.

Peretii zugraviti in albastru pastelat au fost combinati cu podele in nuanta lemnului natural, canapea gri intens. S-au folosit accente de culoare albatre, albe si portocaliu. Aceasta din urma culoare poate sa fie culoarea de contrast si cea care pune in valoare si uneste celelalte culori din incapere. Ansamblul general care rezulta este unul delicat, luminos si cald.

Citeste si: Stilul personal, amenajari pe gustul tau

Armonia culorilor pentru amenajarile interioare (5)Clasicul bej-maro poate sustine un decor oficial si sobru. Dovada combinata intre peretii gri-bej, canapeaua in culoare naturala bej si podelele care vin sa intregeasca atmosfera cu tonul lor intens de lemn natural.

Galbenul este culoarea de contrast si vine sa accentueze decorul oficial al incaperii. Daca in varianta albastru pastelat camera era o placuta incapere de zi pentru o familie, in aceasta asociere armonia culorilor pentru amenajarile interioare vine sa contureze o incapere oficiala.

Citeste si: Mobila colorata. Idei si solutii

Podele de oglinda si albastru deschis definesc impreuna tot un spatiu oficial. Locul este rece, impersonal potrivit pentru un loc de trecere sau o zona intermediara.

Armonia culorilor pentru amenajarile interioare defineste perfect un loc placut, dar fara personalitatea unui spatiu familial. Negrul folosit ca nuanta de accent amplifica aceasta caracteristica data incaperii, si asta doar prin culoare.

Citeste si: Culori tari pentru casa. Idei si provocari

Armonia culorilor pentru amenajarile interioare (1)Verde, violet, negru. Aceasta ultima organizare este ideala pentru o camera de familie. Podelele de lemn, chiar daca sunt inchise la culoare sustin decorul cald, colorat si calm.

S-au folosit doua culori de accent – verde si mov, ambele intense si vii, iar aceste nuante dau viata si personalitate decorului, il fac confortabil si placut. Peretii albastru fluid, canapelele inchise la culoare desi sobri nu altereaza cu nimic imaginea de ansamblu prietenoasa.

O dovada in plus pentru efectele pe care le aduce armonia culorilor pentru amenajarile interioare.

Sursa foto: ©virtua73/Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply