Mobila colorata. Sfaturi, idei si trucuri

0

Mobila colorata este o provocare care depaseste cutuma legata de faptul ca mobila, in casa, trebuie sa fie in culori neutre sau in culoarea naturala a lemnului.

mobila colorata

Mobila colorata depaseste toate barierele si aduce mese rosii, dulapuri verzi sau galben electric, scaune albastre sau rosii. Desi pare o  mica extravaganta, mobila colorata este, in fapt, doar o foarte simpla cale spre mult cautata unicitate. In plus personalizeaza casa si coloreaza viata.

Citeste si: Albastrul in decorarea casei. Sfaturi practice

Mobila colorata (1)Mobila colorata este o solutie excelenta prin care piese vechi pot capata o a doua viata si se pot transforma in mobila noua din casa.

O casa cu mobila colorata este mereu o casa vesela

O casa vesela este o necesitate in vremurile oarecum cenusii de azi. Mobila colorata trebuie sa ramana pata de culoare dintr-o camera si este solutia pentru toata camera copilului dar si pentru bucatarie.

Dincolo de cele doua incaperi unde imaginatia si nuantele sunt libere sa se dezlantuie, in camera de zi, in hol si in dormitor, mobila colorata poate sa puncteze o zona de interes sau sa reprezinta pata de culoare. Profita de posibilitatile cromatice si nu-ti fie frica sa incerci rosu, portocaliu, albastru sau verde.

Trebuie tinut cont de faptul ca mobila colorata ocupa vizual mai mult spatiu decat umple in mod fizic, tocmai prin culoarea vie  folosita, care “explodeaza” in camera.

Mobila colorata (2) - CopyMobila colorata trebuie sa gaseasca un limbaj comun cu restul pieselor din camera, trebuia sa se integreze si sa faca corp comun cu aceasta.

Utile sunt detaliile (pernele de pe scaun, de exemplu) sau nunata aleasa pentru perete care inglobeaza verdele electric al biroului. In treaca trebuie spus ca respectivul birou poate sa devina perfect locul de luat masa.

In ceea ce priveste bucataria se poate spuna ca mobila colorata in galben, rosu si verde este facuta pentru aceasta parte din casa.

Citeste si: Culorile casei tale iti dezvaluie personalitatea

mobila colorataTot in categoria mobila colorata intra si mobila vopsita in alb, dar si cea pe care o mana talentata a pictat flori sau modele.

Daca ideea unei piese albe cu desene te tenteaza, afla ca o poti face singur chiar daca nu esti daruit cu talentul de a desena. Poti sa folosesti fome geometrice, sabloane si un desen prealabil realizat pe calculator.

mobila colorataIn rest mobila colorata o sa fie ca si cea din reviste atata vreme cat vei folosi vopsea de buna calitate (cele cu ulei sunt ideale) si daca vei da cel putin doua straturi de vopsea.

Citeste si: Culoarea anului 2014, Radiant Orchid

Secretul fundamental cand vine vorba despre mobila colorata, realizata de neprofesionisti este sa faci exact cum fac …. profesionistii. Vopsirea unei piese de mobilier implica cateva etape.

Curatarea pana la detaliu a lemnului, vopsirea integrala cu vopsea alba, in doua straturi daca este necesar, si apoi aplicarea a doua straturi de vopsea colorata.

Ai rabdare ca dupa fiecare etapa lemnul sa se usuce complet. Respectand operatiile vei avea mobila colorata ca in cataloage. Ba chiar mai mult! O sa fie mobila colorata chiar de tine!

Sursa foto: ©JZhuk/Fotolia / hepta.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply