Aparatele de aer conditionat: revizie, temperatura, sanatate

0

aerconditionatFoto: Samsung.

Aparatele de aer condiţionat sunt cele care ne scapă vara de caniculă, iar asta după ce stau luni întregi fără să funcţioneze. Însă cum este mai bine: să le întreţineţi şi să le utilizaţi după această perioadă de repaus?

Citeste si: Intretinerea parchetului stratificat.

REVIZIA. Atunci când se schimbă sezonul (cald-rece), cel mai indicat este să apelați la un specialist. Ideal ar fi să lucrați cu cel care a montat aparatul de aer condiționat (pentru că el cunoaște cel mai bine lucrarea pe care a făcut-o) și care îi va face o revizie completă, având în vedere inclusiv sistemul de filtrare. Astfel, când veți folosi aparatele nu veți avea surprize neplăcute (mirosuri sau particule de praf).

Citeste si: Solutii pentru baile moderne.

aerconditionat1Foto: Daikin.

TEMPERATURA. Când vine momentul să îi dați drumul și să îl utilizați constant, în mod cert factura la energie electrică va crește. Dacă vreți să faceți economie cât de cât, este bine să găsiți temperatura ideală pe care apoi aparatul să o păstreze constantă – aceasta este varianta ideală în loc să porniți aparatul direct pe o temperatură foarte scăzută, apoi să îl opriți într-un interval de timp scurt.

Citeste si: Casa inspirata de interioare nordice.

SĂNĂTATEA. Conform standardelor DIN, nu este recomandată setarea unui aparat de aer condiționat sub 25 °C și nici la o temperatură cu peste 6 °C sub temperatura de la exterior. Temperaturile mai mici reduc umiditatea la interior, ceea ce determină uscarea membranelor din nas și gât, iar acest lucru poate cauza simptome similare unei răceli, așa cum spun specialiștii de la Daikin.

Articol publicat in revista Casa si gradina.
Foto: PR firmele mentionate.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply