Amenajarea unui loc primitor

0

Vrei să amenajezi un loc primitor în grădina casei tale? Optează pentru cărămidă! Alături de o mulțime de alte materiale în culorile blânde ale pământului, aceasta este o alegere foarte bună pentru construcții și amenajări de tot felul, cu ajutorul cărora vei reuși cu siguranță să creezi ambientul cald și liniștit pe care ți l-ai dorit.

Zidurile care lasă cărămida la vedere imprimă ambientului un aer romantic și o căldură aparte. Ele sunt o soluție foarte potrivită atunci când vrei să îngrădești o curte interioară, să delimitezi niște grădini vecine sau un spațiu în propria grădină. Ca să nu fie sufocante, zidurile înalte sunt recomandate atunci când avem de-a face cu spații mai largi și, dacă se poate, este bine ca acestea să aibă și ferestre. Armonia tonurilor de pământ poate fi tulburată de culorile criante ale florilor, dar întregită minunat de verdele uneori bătând în argintiu al frunzelor. Criteriile de alegere a plantelor ar putea fi frunzișul decorativ sau veșnic verde și ușurința îngrijirii lor pe termen lung. Pentru ca toate elementele amenajării să formeze un cor armonios, plantele nu trebuie să invadeze și să acopere toată zidăria, ci doar să o “stropească”, iar pavajul și mobilierul de grădină trebuie să aibă o cromatică în ton cu aceea a cărămizii.

loc primitor zona relaxare caramida
Foto: Flori Lixăndroiu

Atmosfera calmă și odihnitoare a acestei grădini se datorează nuanțelor delicate ale zidului, ale pavajului și ale mobilierului.

loc primitor plante cataratoare zid caramida
Foto: Flori Lixăndroiu

Plantele cățărătoare sunt susținute de un suport discret, din plasă metalică, fixat la o mică distanță de zid cu niște baghete din lemn.

loc primitor straturi inaltate caramida
Foto: Flori Lixăndroiu

Straturile înălțate zidite în jurul pomilor și acoperite cu plante grațioase întregesc universul dominat de cărămidă al acestei grădini.

Articol adaptat din revista Casa lux – decembrie 2014

Autor: Flori Lixăndroiu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply