Mobilier confortabil si discret

0

Dacă suprafața de care beneficiezi nu este tocmai generoasă, alege mobilier de exterior care să nu micșoreze și mai mult spațiul. Inspiră-te din modelele prezentate mai jos și nu renunța la plăcerea clipelor de odihnă petrecute în aer liber!

Mobilierul de grădină evoluează pe repere de funcționalitate, comoditate, originalitate și compatibilitate cu spațiile mici. Orice piese ai alege, ține cont și de calitatea materialelor și a lucrăturii, de greutatea lor și, implicit, de ușurința de a le muta sau de posibilitatea de a le suprapune la depozitare. Alege și așază mobilierul cu grijă: oricât ar fi de aspectuos, nu trebuie să fie incomod, oricât ar fi de interesant, nu trebuie să fie ostentativ și trebuie folosit, nu doar expus. La aranjare, orice piese, dar mai ales cele perforate, se pierd dacă se profilează pe o culoare în ton cu a lor și se reliefează pe unele contrastante. Alege culoarea mobilierului în raport cu aceea a pavajelor din grădină, a pardoselilor și a pereților terasei – astfel poți să îi accentuezi sau să îi minimalizezi prezența. O piesă de mobilier albă se evidențiază pe o pardoseală gri sau trece neobservată pe fundalul unui perete alb (ca să nu micșoreze spațiul).

mobilier exterior banca taburet
Foto: Flori Lixăndroiu

Deși banca și taburetul sunt destul de mari, culoarea lor, în deplin acord cu a pietrișului aleii și a dalelor pe care sunt așezate, le face să nu fie piese dominante, ci să se încadreze cu naturalețe în decor.

mobilier exterior fotolii albe
Foto: Flori Lixăndroiu

Masivitatea plăcută, îndulcită de albul luminos, structura aerată și forma spătarului fotoliilor albe le justifică rolul de vedete în peisaj. Nu se pierd printre plantele din jur, mai curând acestea le servesc ca fundal.

mobilier exterior bancheta eleganta
Foto: Flori Lixăndroiu

Bancheta gri așezată pe un pavaj în ton are prin material și culoare o transparență care îi asigură o prezență discretă, lăsând plantele din spate să se evidențieze. În schimb, eleganța și comoditatea ei nu pot trece neobservate.

Articol adaptat din revista Casa lux – septembrie 2014

Autor: Flori Lixăndroiu

 

 

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply