Idei pentru grădini în spaţii mici

0

Chiar dacă nu ai o grădină mare, îţi poţi face o amenajare de vis chiar şi într-un spaţiu limitat, folosind idei pentru grădini în spaţii mici.

idei pt gradini in spatii mici

Fie că alegi să îţi faci o grădină ecologică, din materiale refolosite, fie că te laşi inspirat de petele de culoare ori de texturile contrastante, există solutii pentru grădini în spaţii mici.

Dacă eşti adeptul unui stil mai rustic, poţi să îţi confecţionezi mobilierul de exterior chiar din trunchiuri de copaci tăiate bucăţi şi tratate pentru a rezista mai mult umezelii. Tot din trunchiuri poţi face jardiniere sau poţi delimita casete cu flori pentru a pune în evidenţă varietatea de specii.

Un iaz într-o grădină mică

Dacă optezi pentru o amenajare ordonată, intercalează pavajul cu straturile de gazon, astfel vei putea ajunge cu uşurinţă să uzi toate plantele chiar şi cu stropitoarea. Pentru diversitate, alege să introduci şi apa în decor, sub forma unui iaz, cascade sau fântâni. Micile vietăţi din jur vor aprecia cu siguranţă acest popas răcoros.

Citeşte şi: Inspiratie pentru gradini mici

Decorativ şi funcţional: o căsuţă a grădinarului cu elemente colorate nu trebuie să lipsească din grădină. Înăuntru poţi aranja frumos uneltele de grădinărit, astfel încât să se păstreze funcţionale pentru mai mult timp.

Citeşte şi: Cum faci o gradina mica

Pentru copii, iazul cu peşti devine punctul de atracţie al grădinii. Plantele de pe margine vor împrospăta aerul, iar susurul te va relaxa. Pentru a crea acest efect, foloseşte o pompă specială sau construieşte o mini-cascadă.

Poţi delimita diverse zone folosind tipuri de pavaje diferite și astfel gradina va părea mai mare decât este în realitate. Este o alta odee utilă pentru grădini în spaţii mici.

Producţie: Adriana Bărar

Foto: ANIDO

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply