Amenajarea balconului, trucuri si idei

0

Amenajarea balconului nu trebuie ignorata. Balconul este un loc special care poate sa fie, de primavara pana toamna tarziu, o camera in plus.

amenajarea balconului

Partea rea este ca fiind expus exteriorului trebuie curatat si spalat des, pentru a fi un loc placut. In plus trebuie acoperit, protejat sau inchis astfel incat zilele fierbinti de vara sa nu faca din balcon un loc neprietenos.

Citeste si: Cum faci o gradina mica

Avem pentru amenajarea balconului cateva trucuri si idei numai bune de pus in practica.

Nu se poate balcon fara cateva ghivece cu flori. In caz ca nu le ai deja, cumpara neparat plante pentru balcon. Pentru balcoanele mari poti incerca o planta mare, pentru balcoanele mici florile agatate sunt cea mai buna solutie.

Amenajarea balconului in stil eco

O masuta chiar si improvizata,  este necesara si neaparat cateva scaune. Foloseste doua-trei mingi de plaja (le poti dezumfla cand nu ai nevoie de ele), suficient de solide pentru a putea fi folosite drept scaune. Sunt comode si poti sta bine pe ele. Alte alternative sunt scaunele, dar este nevoie ca acestea sa fie comode. O solutie sunt pernutele.

Incearca o draperie pentru balcon. Te fereste de razele fierbinti ale soarelui si iti ofera intimitate.

Citeste si: Inspiratie pentru gradini mici

Exista un gen de covoare care imita iarba – sunt o solutie excelenta pentru terase si balcoane.

Poti pune gresie care imita lemnul sau un covor oarecare.

Daca ai loc “planteaza” o lampa solara. Se incarca ziua, iar noaptea iti lumineaza momentele de relaxare din balcon.

Daca esti amator de gradinarit si nu ai unde sa te manifesti incearca sa cultivi in ghivece plante aromatice, ardei iuti (sunt extraordinar de decorativi) si menta. Poti folosi jardiniere pe marginea balconului dat trebuie sa le agati bine si sa alegi plante care suporta bine lumina si expunerea la soare.

Sursa foto: sears

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply