Top 10 plante Feng Shui de interior

Top 10 plante Feng Shui de interior

| | Otilia Ignat
Distribuie articolul pe:

Am făcut o listă cu 10 plante Feng Shui de interior. Se poate spune că tot ceea ce ține de Feng Shui este un moft și o toană a modei, dar există multe argumente care pledează pentru partea pozitivă a acestei tehnici. Dincolo de toate acestea este cert faptul că tot ceea ce ține de principiile Feng Shui este frumos și folositor. Așa că și aceste 10 plante Feng Shui de interior, ar putea să fie alegeri bune pentru casa ta.

top 10 plante Feng Shui de interior (5)

Interesant este că toate aceste 10 plante Feng Shui de interior sunt printre cele mai frumoase, iubite și rezistente plante de interior. Nu-i așa că nu-i nimic întâmplător pe lumea asta?

Printre cele mai populare plante Feng Shui de interior se numără bambusul. Bambusul de apartament are nevoie de o îngrijire minimă. Prima condiție: apa. A două: lumina. A treia: o temperatură confortabilă. La acest ultim capitol trebuie spus că dacă tu te simți bine din punct de vedere al confortului termic în casă, și bambusul de apartament o să se simtă bine.

Citeste si: Bambusul de apartament

Spathiphyllum sau crinul păcii este o plantă cu flori albe, ideală atât pentru locuinţă cât şi pentru birou. Este și ea una dintre cele mai populare 10 plante Feng Shui de interior și, totodata, una din plantele rezistente și ușor de întreținut.  Spathiphyllum sau crinul păcii este o plantă tropicală care iubește mediul de apartament și care trebuie ținută în locurile semiumbrite ale camerei, pentru că nu poate suportă acțiunea direcata a razelor de soare. Frunzele mari curată aerul și împrăștie ioni negativi. Plantă trebuie udată în fiecare zi, iar funzele șterse cu delicatețe, frecvent. Plantă are efect slab toxic dacă este ingerată motiv pentru care trebuie avut grijă dacă ai animale de companie curioase sau copii mici.

top 10 plante Feng Shui de interior (6)Ficusul este o plantă impunătoare, care are efectul de a înălţa tavanul şi de a curăţa aerul de formaldehide, benzen şi amoniac și este una din cele top 10 plante Feng Shui de interior.  Un ficus în casă are nevoie, pentru a se dezvoltă frumos de temperaturi constante, în jur de 21-25 de grade Celsius. Nu suportă înghețul și nici temperaturile scăzute, iar expunerea la variații bruște de temperatură sau gerul produc căderea rapidă a frunzelor. Nu se simte bine nici în dreptul aparatelor de aer condiționat, dar nici în dreptul caloriferelor. Cel mai bun este un loc ferit de curenți de aer.

Citește și: Cum ingrijesti un ficus in casa

Iederea englezească sau iedera de apartament este o plantă uşor de crescut şi foarte populară. Iedera de apartament se simte bine în toate camerele din casă, dar preferă să stea la înălțime fiind o plantă curgătoare (nu numai agăţătoare), așa că este bine să pui iedera pe un suport înalt sau suspendat. O sacră de exemplu. Construiește un sitem prin care planta să se poată prinde și agăța şi astfel poți face idera de apartament să cuprindă partea in peretepe care o vrei înverzită.

Feriga este și ea una dintre cele top 10 plante Feng Shui de interior. Feriga nu este o plantă pretențioasă, dar are nevoie de un loc umed și relativ întunecat. Este una din plantele care se simț foarte bine în baie și în bucătărie, dar și în locurile umbroase din curte. Temperatură de confort este între 15 și 22 de grade Celsius. Iarnă rezistă la minus 10 grade Celsius, dar nu pentru multă vreme. Le afectează mai degrabă temeraturile ridicate, de peste 30 de grade. În zilele foarte fierbinți trebuie udate din abundență și răcorite cu un duș, dar numai după ce trece caniculă.

Plantă păianjen, pe numele oficial Clorophytum comosum, numită popular crinul verde sau voalul miresei, este doar una din cele mai decorative plante de apartament, dar și una din cele 10 plante Feng Shui de interior, care au o extraordinară capacitate de a purifică aerul din cameră în care se află. Plantă păianjen a fost inclusă în nomenclatorul NASA pentru capacitatea să extraordinară de a curată aerul și de a neutraliza diverși poluanți prezenți în casele noastre. Plantele sunt eficiente dacă un exemplar mătur are în grijă aerul de pe o suprafața de 10 metri pătrați.

Citește și: Planta paianjen purifica natural aerul din casa

top 10 plante Feng Shui de interior (1)Violeta africană este și ea o planta Feng Shui, nu sunt pretențioase, sunt ușor de îngrijit chiar și de către începători. Violeta are nevoie de pământ obișnuit cu ph acid și iubește umezeala. Este foarte important să știi cum se îngrijește violeta africană și să nu-i pui niciodată apa direct în ghiveci. Frunzele plantei nu trebuie udate. Apă se pune doar în farfurie și după 20 de minute, excesul se aruncă. Un detaliu pe care trebuie să-l cunoști și pe care trebuie să-l știi despre cum se îngrijește violeta africană este că acestea iubesc aerul umed.

Palmierii de apartament sunt ideali pentru interior. Palmierii de apartament sunt realativ ușor de îngrijit sunt extrem de decorativi, cresc repede și pot împodobi locuile umbrite din casă. Prima caracteristică pe care o au palmierii de apartament este faptul că sunt zeci de specii, fiecare având nevoi diferite, așa că se poate spune că există o soluție perfectă pentru fiecare casă și pentru cele mai variate condiții.

Primulele sunt și ele printre cele 10 plante Feng Shui de interior. Primulele fac parte din familia Primulaceae și se prezintă într-o mare varietate de forme și culori. Există peste 400 de specii de primule. Sunt plante mici, cu florile strânse că într-un buchețel, înconjurate de frunze. Se pretează pentru a fi plantate în grădină, dar sunt perfecte pentru decorarea pervazelor a balcoanelor și a altor locuri din casă. Remarcabilă la primule este diversitatea culorilor. Pot fi albe, în nuanțe de la galben deschis la portocaliu, sau în nenumărate nuanțe de roșu. Se spune că primulele plantate în grădină casei feresc proprietarii și animalele lor de boli și farmece.

Citeste si: Citrice in casa. Un mandarin in ghiveci

Floarea de ceară, închide seria celor 10 plante Feng Shui de interior. Floarea de ceară este una din cele mai populare plante de apartament. Cu flori speciale, cu o formă și un aspect unic, floarea de ceara (supranumită și lacrima Maicii Domnului sau floarea de porțelan), are un parfum discret și este originară din Asia. Este o plantă cățărătoare, dar se descurcă foarte bine și într-un ghiveci așezat, are frunzele eliptice, groase, cărnoase de culoare închisă, iar florile sunt roz sau albe cu petale cărnoase ca de ceară. Florile secretă un suc dulce, necomestibil, de unde vine și numele de lacrima Maicii Domnului.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Distribuie articolul pe: