9 motive care te fac sa te simti bine acasa

0

9 motive care te fac sa te simti bine acasa

Dacă răsfoiești reviste pline cu imagini din casele perfect decorate și amenajate și te gândești că fericirea stă în a avea o casă ca în reviste, află că motivele care te fac să te simți bine acasă sunt foarte diferite și extrem de simple. O casă elegantă și perfect curată nu sunt secretele fericirii acasă la tine. Motivele care te fac sa te simți bine acasă sunt culorile, aromele și accesoriile. Iată detaliile!

Galben si verde sunt culorile fericirii în casă. Un studiu ai celor de la Universitatea Vrije din Amsterdam a constatat că aceste două nuanțe folosite pentru amenajările interioare îi fac pe cei care locuiesc în casă se se simtă mult mai bine

Florile proaspete. Florile sunt o investiție în fericire. Sunt bune și cele pentru glastre, dar și plantele din casă. Există plante pentru vaze care durează mult, da sunt și plante în ghiveci care sunt pline de flori. Acestea sunt cele mai bune alegeri.

Fotografiile de familie și desenele copiilor expuse în casă sau pe pereți în mici galerii sunt un alt motiv care te fac să te simți bine la tine acasă. Fotografiile din momente fericite, desenele copiilor și pozele de familie sunt generatoare de sentimente pozitive și dau o senzație de calm și bine celor din casă.

Arome. Efectul aromelor este dovedit de știință. Simțul olfactiv este unul din cele mai bine reprezentate cerebral, iar spațiul alocat memoriei olfactive este cel mai mare pe suprafața scoarței cerebrale. Aroma de portocale, de scorțișoară și de dovleac copt sunt cele care dau senzația de fericire. Binefăcătoare sunt și aroma de brad, de iarbă și mirosul specific al ploii din zilele de vară. Folosește mereu arome naturale pentru casa ta și niciodată chimicale!

Tot la capitolul arome intră și aromele florale ale plantelor din casă. Acestea de calmează, te relaxează și te fac să te simți bine în casă.

Ordinea este mai importantă decât curațenia. A ține o casă în perfectă curățenie este de dorit, dar este foarte greu. A ține ordine în casă este mult mai ușor și mult mai important. Trebuie să menții lucrurile la locul lor și în bună ordine mereum chiar dacă covorul trebuie aspirat și praful se cere șters. Este la fel de important să-ți face patul în fiecare dimineță și să nu lași niciodată cuierul din hol prin de haine. Acestea sunt principalele două motive pentru tristețe și enervare….

Un animal de companie. Animalele de companie sunt un suport pentru binele general al celor din casă și pentru fericirea din casă. Un prieten necuvântător este meru un motiv de destindere și de relaxare.

Cea mai importantă încăpere din casă este bucătărie. O bucătările luminoasă, ordonată și curată te vor face mereu să te simți bine și-ți vor da un motiv de fericire.

Lumina din casă este un alt detaliu care contribuie la fericirea din casă și la binele general al celor din casă. Lumina este mereu pozitivă și energizantă. Nu ține niciodată camerele în semiobscuritate și nici nu face economie la sursele de lumină din casă. O casă întunecată este o casă tristă!

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply