7 pasi simpli ca sa ai o gradina frumoasa tot anul

0

Poti avea o gradină frumoasă tot anul dacă vei ține cont de acești pasi simpli pe care să-i respecți cu strictețe ăn fiecare sezon.

Aplica la timp tratamentele și fertilizanții

Fiecare tip de plante are nevoile sale specifice pentru a se putea dezvolta și pentru a rezista în timpul verii. Multe plante trebuie stropite cu diferinte substanțe de tratament, însă acest lucru devine dificil în cazul unei grădini care ocupă mai mult de câțiva metri pătrați de teren.

Păstrează solul afânat

Cel puțin o dată pe lună, sapă grădina cu ajutorul unei cazmale, pentru a păstra solul afânat. Plantele au nevoie de un sol sănătos și aerisit, în special în timpul verii, când perioadele secetoase întăresc pământul și îl fac foarte sfărâmicios.

Cumpără uneltele de care ai nevoie

Așa cum un bucătar are nevoie de unelte specifice pentru gătit, și un grădinar, fie el amator sau profesionist, are nevoie de o serie întreagă de unelte pentru a-și îngriji grădina. Nu trebuie să-ți lipsească mănușile de grădină, o roabă, o cazma, o lopata, o greblă și o foarfecă de grădină. Dacă ai mereu la dispoziție uneltele necesare, te vei simți mult mai motivat pentru a nu lăsa grădina la voia întâmplării.

Udă plantele în fiecare zi

Cele mai multe plante sunt formate din apă în proporție de 90%, de aceea este esențial să le hidratezi corespunzător. Udă plantele în fiecare dimineață, înainte de a se încălzi puternic afară, pentru ca solulși plantele să piardă o cantitate cât mai mică de apă prin evaporare.

Scapă la timp de buruieni

Buruienile pot deveni un coșmar pentru fiecare grădinar amator. Atunci când apar, scapă de ele și smulge-le din rădăcină. Cu toate acestea, este puțin probabil să nu apară din nou în cel mai scurt timp, mai ales că sunt mult mai rezistente la vremea secetoasă din timpul verii decât plantele pe care le-ai cultivat în grădină. Cea mai bună soluție este să îndepărtezi întotdeauna buruienile cât încă sunt mici, până să-ți invadeze întregul spațiu verde.

Mulciul este foarte util în grădina ta

Mulciul reprezintă o bună modalitate de a menține solul sănătos, de a-i păstra umiditatea și de a oferi grădinii un aspect plăcut, însă este o armă foarte eficientă și împotriva buruienilor.

Imbată melcii cu bere

Dacă spațiul din jurul casei tale a fost invadat de melcii de grădină, avem o soluție pentru tine și suntem siguri cu nu știai că-i poți învinge cu bere. Umple un container cu bere și lasă-l pe sol timp de o noapte întreagă. Melcii vor fi atrași de mirosul de bere, iar dimineața îi vei găsi în containerul respectiv. Oferă-le bere în fiecare noapte, până când problema melcilor dispare definitiv.

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply