Cum amenajezi o gradina de care NU trebuie sa ai grija

0

O grădină presupune întreținere permanentă, dar există posibilitatea să amenajezi o grădină de care nu trebuie să ai grijă. Iată care sunt trucurile, plantele și condițiile necesare pentru a avea o gradină de care nu trebuie să ai grijă.

grădină de care nu trebuie să ai grijă (3)

Ca stil o grădină de care nu trebuie să ai grijă  este o grădina sălbatică, iar acest gen de grădină este relaxată, colorată, parctică și distractivă. O grădină de care nu trebuie să ai grijă este practică mai ales pentru curțile caselor de vacanță, dar este binevenită și pentru curtea unei locuințe permanente, dat fiind faptul că este ușor și simplu de întreținut.

Primul pas pentru a avea o grădină de care nu trebuie să ai grijă este curățarea temeinică a solului și eliminarea pe cât posibil a tuturor rădăcinilor plantelor dăunătoare și a buruienilor.

Citeste si: Lucrarile de primavara in gradina. O lista de prioritati

Investește în calitatea solului. Un sol bogat, organic susține dezvoltarea platelor fără să fie nevoie de udări repetate, de fertilizare și îngrijiri suplimentare. Un pas esențial pentru a amenaja o grădină de care nu trebuie să ai grijă este un test al solului care să-ți spună cu precizie ce tip de sol ai în grădină pentru a alege plante perfect adaptate la acel tip de sol.

Chiar dacă este o grădină de care nu trebuie să ai grijă trebuie să faci câteva lucrări de întreținere periodică. Prima este fertilizarea anuală a solului, primăvara sau toamna, neapărat cu materiale organice.

Citeste si: Plante care se ingrijesc usor

Pentru a avea o grădină de care nu trebuie să ai grijă, dar care să fie plină de flori trebuie să alegi plante perene, care să fie inflorite în perioade diferite din an. Pentru fiecare din acestea trebuie să alegi locul potrivit, în funcție de sol și lumină.

Plantele sunt sănătoase și cresc frumos, fără să fie nevoie de ajutorul grădinarului, dacă sunt alese în acord cu solul și plantate în locul corect pentru nevoile lor.

grădină de care nu trebuie să ai grijă (2)

Alege florile perene ale locului, și cele foarte bine adaptate la condițiile de mediu. Cele mai bune și mai puternice plante care se pretează pentru o grădină de care nu trebuie să ai grijă sunt Echinacea, Aster, crețisoara, petuniile, garofițele, bujorii, gura leului, regina nopții și plante aromate care cresc bine dacă sunt lăsate singure: mentă, levănțică, cimbru. Evită trandafirii altoiți. În locul lor poți planta trandafiri sălbatici sau trandafiri de grădină care cresc bine chiar dacă nu au mereu un grădinar priceput, alături.

Citeste si: Aster, steluta sau ochiul boului pitic. Flori de toamna

Alege plante cu înălțimi diferite și seamănă semințele pe parcele bine delimitate lăsând o zonă tampon pentru a permite florilor să se extindă singure.

Folosește tehnica de mulcire a solului care previne apariția buruienilor. Foloșește mulci organic făcut din coajă de copac, compost sau frunze care se descompune lent și îngrașă solul. În plus vei avea o gradină ordonată, cu un aspect mai unificat.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply