Apa de ploaie. De ce este bine să o folosești

0

Apa de ploaie este gratis și cade din cer mereu. Uneori la momentul potrivit, alteori când nu trebuie, dar utilizarea ei este un avantaj major și pentru cei care pun în circulație apa de ploaie și pentru aspecte ecologice. În ultimul timp, consumul de apa pe cap de locuitor a crescut, în România fiind, în medie de 150 litri pe zi de prsoana.

apa de ploaie

Cele mai multe din activitățile care impun consum de apă nu necesită apă potabilă, iar alternativa: apă de ploaie poate să fie o excelentă soluție.

Citeste si: Lucrarile de primavara in gradina. O lista de prioritati

Tot cifrele arată că 50% din consumul nostru de apă nu necesită apa potabilă (rezervorul WC, mașină de spălat, udarea grădinii și a spațiilor verzi, spălarea mașinii etc). O persoană ar putea economisi 75 litri apa potabilă scumpă, în fiecare zi, dacă o parte din necesarul de apă ar fi înlocuit cu apă de ploaie.

Citeste si: 10 sfaturi de grădinărit, utile tuturor.

Avantajele apei de ploaie sunt evidente: nu costă nimic; nu trebuie prelucrată; oferă protecție contra calcifierii (de ex. a mașinii de spălat); ajută plantele la preluarea de minerale

În prezent există sisteme moderne care colectează apa de ploaie, mai ales cea adunată pe acoperișul casei în butoaie sau rezervoarele de apă de ploaie. Orice colectare a excesului de apă de ploaie (pentru că de exces este vorba fiind apa d eploaie care cade pe acoperișul casei), este benefică, chiar dacă este vorba despre udarea grădinii și spălarea mașinii.

Citeste si: Casute pentru pasari. De ce trebuie sa le ai in gradina

O simplă pompă de apă poate introduce în circuitul casnic apa de ploaie prin conducte în locurile de consum. Avantajele sunt evidente.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply