Casute pentru pasari. De ce trebuie sa le ai in gradina

0

De ce ai face căsuțe pentru păsări în grădina ta? Unul din motive este bucuria de a face ceva util pentru micile înaripate, apoi păsările sunt insectivore și au un rol esențial în reglarea echilibrului natural al populațiilor de insecte din grădină. Unele păsări au chiar un rol esențial în ploenizarea plantelor din grădină. Motive suficiente, nu?

Indiferent de model și formă aceste căsuțe pentru păsări sunt elemente decorative pentru grădină, dar și un magnet pentru păsări. Dacă în mod natural păsările își fac cuib în scorburi, în grădină acestea nu au locuri potrivite pentru cuibărit, iar căsuțele pentru păsări sunt o cale foarte simplă prin care zburătoarele pot fi atrase în grădină.

Citeste si: Cuib de pasari in gradina ta

casuțe pentru păsăriAceste căsuțe pentru păsări sunt soluția pentru a aduce viață în grădină. Vesele, cântărețe și colorate, păsările sunt un element de atracție pentru grădină. Cel mai important este faptul că prezența păsărilor reduce semnificativ numărul insectelor dăunătoare și astfel grădina va fi mai sănătoasă și mai veselă.

Citeste si: Cea mai frumoasa gradina englezeasca

Cum alegi cele mai bune căsuțe pentru păsări, sau care sunt cele mai bune materiale pentru a le confecționa în cazul în care ești amator de bricolaj? Alege materiale naturale, fără miros specific, folosește cuie și șuruburi și niciodată clei sau alte soluții adezive care vor îndepărta păsările din cauza mirosului. Lasă căsuțele pentru păsări în culorile naturale ale materialelor din care sunt confecționate. Nu folosi niciodată culor stridente sau vopseluri chimice (acrilice sau cu ulei), pentru că și mirosul și culoarea intensă sperie păsările. Păsările preferă locurile discrete, iar o construcție destinată lor trebuie să fie cât mai apropiată ca aspect de mediul natural și bine camunflată între crengile copacilor.  Cele mai bune materiale: cartonul natural, lemnul, nuielele, paiele și stuful.

Citeste si: Casute de pasari in bradul de Craciun

casuțe pentru păsări (2)Poți însoți aceste căsuțe pentru păsări de hrănitori și adăpători care vor face viața păsărilor din grădină mai mult decât veselă și fericită. Mâncarea pentru păsări și apa pot să fie amplasate într-un suport pentru hrană.

Citeste si: În loc de gazon. Armeria maritime

Vara poți amplasa în grădină mici piscine cu apă pentru bălăceala păsărilor. Poți să folosești o anvelopă veche, pe care să o căptușești cu mai multe straturi de plastic gros. Pune apă de ploaie și bucură-te de zbgenguiala păsărilor care nu vor rata piscininele amenajate special pentru ele.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply