Cum scapi de buruieni. O lista practica

0

cum scapi de buruieni (1)Vine primăvara, reapar buruienile, așa că am făcut o listă practică cu sfaturi care să te ajute să scapi de buruieni. Înainte de orice trebuie spus că bătălia cu buruienile depinde de locul unde se află grădina (într-o zonă deschisă sau într-o zona înconjurată de terenuri lucrate și îngrijite), de calitatea solului dar și de cât de bine și constant a fost lucrat și întreținut solul din grădină.

Practic o soluție radicală care să te ajute să scapi de buruieni definitiv, nu există, dar poți limita la maximum apariția și dezvoltarea acestora.

♦ Nu lasă zone nelucrate. Orice zonă necultivată și nelucrată este un paradis pentru buruieni. Împrejmuiejte curtea și grădina și foloșește o plasă specială care să prevină împrăștierea semințelor, dacă grădina ta este izolată.
♦Folosește mulci pentru a proteja pământul de plantele nedorite. Mulciul înseamnă un amestec de paie, talaș sau frunze uscate în strat de 2-4 cm grosime. Lipsa soarelui și izolația formată de mulci blochează dezvoltarea buruienilor.

Citeste si: Plantarea gazonului primavara

cum scapi de buruieni (2)♦ Îndepartează mereu buruienile care apar. Rupe constant frunzele acestora și florile înainte de a face semințe.
♦ Nu săpa decât porțiunea de grădină pe care o vei lucra până la capăt, adică trebuie să duci procedura de plantare de semințe și acoperire cu mulci, pănă la capăt. Dacă vei săpa dintr-o dată toată grădina, dar nu vei definitiva lucrările, practic vei planta buruienile care își lasă semințele la suprafața solului.

Citeste si: Pamant de flori. Cateva sfaturi pentru gradina ta

♦ Prepară singur mulci din iarbă cosita și uscată, rumeguș și ace de brad (poți aduna ace de brad din padure).
♦ Nu lăsa marginea exterioară a grădinii neângrijită. Semințele buruienilor de aici vor ajunge în grădina ta, și vor face lupta ta pentru a scăpa de buruieni o să fie inutilă.
♦ Nu folosi buruienile la fabricarea compostului. Semințele lor sunt extrem de rezistente.

cum scapi de buruieni (3)Citeste si: Plante perene de gradina. Flori cu viata lunga

♦ Sapă adânc grădina, cel puțin de două ori pe an, și de fiecare dată între semănări.
♦ Scoate manual rădăcinile buruienilor atunci când acestea au contaminat un loc din grădină.
♦ Bătătorește pământul în zonele limită ale grădinii. Procedura este o soluție bună pentru decontaminarea naturală a pământului. Pământul bătătorit se lasă în repaus pentru un an, iar la desțelenire trebuie avut grijă să nu contaminezi solul.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply