Cele mai folosite unelte de gradina

0

unelte de grădină (2)Am făcut un top cu cele mai folosite unelte de grădină, în fapt unelte de grădină indispensabile, fără de care activitatea în gradină (fie că este mare sau mică), este imposibilă.

În top cele mai folosite unelete de gradina, indispensabilă pentru o grădină în jurul casei sapa este cap de listă. Săpa este cea mai folosită unealtă din grădină fiind utilă pentru pregătirea solului, pentru afanare și pentru săparea culturilor, dar și pentru a îndepărta plantele nedorite.

Lopată este utilă pe tot parcurusul anului. Cu ajutorul lopeții solul este afânat pentru a permite apei să pătrundă în adâncime. Lopată mai este utilizată și pentru răspândirea îngrășământului natural. Tot lopata este una din unelete de grădină utilă pentru a săpa în adâncime pentru plantarea arborilor de grădină, a arbuștilor sau a pomilor fructiferi.

Cazmaua este o alt intrument din lista de unelte de grădină folosită frecvent. Cazmaua este asemănătoare cu lopată, însă în foarte multe situații această unealtă este mult mai indicată deoarece lamă să este mai scurtă. Deși lucrul cu o cazma este mult mai migălos, rezultatele vor fi mult mai bune deoarece cazmaua oferă grădinarului posibilitatea de a lucra cu mai multă atenție, fără a rupe rădăcinile plantelor.

Citeste si: Gradina Feng Shui

Grebla este una din cele mai folosite unelte de grădină. Este utilă la pregătirea  solul pentru plantarea semințelor și răsadurilor, la curățenia de primăvară sau la îndepărtarea frunzelor uscate în timpul curățeniei de toamnă. Nivelarea solului se face cu grebla, dar și distribuirea uniformă a îngrășământului pe întreagă suprafața dorită.

unelte de grădină (3)Scafa este și ea una din uneletele de grădină indispensabilă. Scafa are formă unei lopeți de mici dimensiuni și poate fi manevrată cu foarte mare ușurință în așa fel încât poți săpa și afâna solul fără a afecta rădăcinile sau tulpinile plantelor înconjurătoare.

Furcă este, de asemena, un ajutor de nădejde pentru orice grădinar. Cu ajutorul furcii, buruienile vor fi plivite cu o mai mare ușurință. De asemenea, furcă este ideală pentru a îndepărta pietrișul de pe sol și pentru a afâna pământul.

Furculița pentru grădină este foarte importantă atât în cazul unei grădini de flori, cât și în cazul unor legume. Această este ideală pentru a separă rădăcinile plantelor, dar și pentru a despărți florile care s-au dezvoltat prea mult. De asemenea, furculița pentru grădină este folosită și pentru a scoate din pământ radacinoasele fără a le rupe.

Citeste si: Casa înconjurată de flori superbe. Povesti de primavara

unelte de grădină (4)Niciunui grădinar nu trebuie să îi lipsească foarfeca de grădină, una din cele mai utile unelte de grădină. Această este necesară pentru tunderea copacilor, a gardului viu și chiar și a altor plante din grădină. Foarfeca trebuie să fie foarte bine ascuțită pentru a nu rupe crenguțe.

Stropitoarea este un element indispensabil grădinii. Pentru o grădină de mici dimensiuni sau într-o grădină de flori, stropitoarea este ideală.

Pulverizatoare sunt ideale pentru udarea frunzelor plantelor din grădină, dar și pentru distribuirea fertilizatorilor sau a pesticidelor/insecticidelor.

Citeste si: Marul din gradina

Pe lista cu unelte de gradină, la categoria și altele se mai pot trece: mănușile de lucru, furtunul, roaba, grebla flexibilă, fire de legat, fierăstrăul,  și alte instrumente mici pentru afânarea, săparea și întreținera pământului.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply