4 lucruri pe care le poți face acasă pentru a petrece clipe minunate cu copilul tău

0

Bestkids@Casa-gradinaNu trebuie neapărat să pleci în vacanță la mare, la munte sau într-o altă țară, împreună cu copilul tău, pentru ca cel mic să se simtă ca în paradis. Îți poți transforma propria casă într-un colț de rai.

Vacanțele departe de casă costă foarte mulți bani. Evident, astfel de concedii sunt minunate și îl ajută și pe copilul tău să se dezvolte și să-și lărgească orizontul percepțiilor, însă ai putea renunța la o vacanță pentru a transforma locuința într-o casă pe care cel mic să o adore tot timpul anului.

Iată ce poți face în propria casă pentru a avea un copil fericit:

1 Lasă-l să se bălăcească

Copiii adoră să se bălăcească la descreție, fără să fie întrerupți de părinți sau să respecte o serie întreagă de reguli, așa cum se întâmplă atunci când mergeți la mare. Ai putea aduce „marea” în propria curte și îi poți oferi copilului tău unul dintre cele mai frumoase cadouri pentru el: un loc de scăldat precum aceste piscine gonflabile.

2 Amenajează un mic teren de sport

Atunci când merg în vacanță, copiii sunt foarte agitați, par să nu obosească niciodată și vor să încerce tot felul de activități pe care acasă nu le pot încerca. Un mic teren de fotbal sau de baschet pot fi pentru ei adevărate epicentre ale distracției. De ce să nu le-ai oferi un astfel de teren chiar la voi acasă? Amenajează un mic teren de sport în grădină, cu o poartă de fotbal și un coș de baschet, și lasă-l pe copil să-și consume energia în aer liber. Nu ai nevoie de o vacanță specială pentru a-ți determina copilul să facă mișcare.

3 Lasă-l să doarmă într-un pat supraetajat

Mulți copii asociază dormitul în paturile supraetajate cu vacanța de vară sau cu taberele școlare. Dacă vrei să se simtă și acasă ca în tabără, schimbă mobila din camera lui și cumpără (sau construiește!) un pat supraetajat. Pentru a economisi mai mult spațiu, poți amenaja sub patul supraetajat biroul său de lucru. În ochii lui, totul va arăta altfel și se va bucura enorm de fiecare dată când va merge la culcare.

4 Amenajează în curte un cinematograf în aer liber

Spiritul vacanței poate fi adus cu multă ușurință în propria curte, mai ales dacă amenajezi în mic cinematograf în aer liber. În primul rând, ai nevoie de un proiector. În al doilea rând, ai nevoie de un „ecran”. Dacă grădina ta este mărginită de un zid înalt, poți transforma zidul respectiv în ecran pentru filme sau desene animate. Ai putea cumpăra și un ecran de proieție, pe care să îl amplasezi după bunul plac. Serile arată altfel atunci când copilul tău se uită, împreună cu tine, la desenele preferate sau la o comedie pentru copii.

Foto: shutterstock.com/Tatyana Vyc

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply