Top 10 lucruri de făcut în această vară

0

Dragi cititori,
Mai avem o lună – destul timp să trecem prin lista de mai jos şi să bifăm cele 10 sugestii practice (şi distractive) de petrecere a concediului. Şi pentru că distracţia se multiplică atunci când este împărţită cu alţii, vă încurajez să îi cooptaţi în această misiune şi pe cei dragi: copii, părinţi, prieteni, soţi ori vecini.

 1. www.pixabay.com
  www.pixabay.com
  Participaţi la un târg tradiţional. Dacă reuşiţi să faceţi asta în vreo ţară exotică, de unde puteţi cumpăra produse lucrate manual de localnici, minunat, să ne povestiţi cum a fost şi să ne trimiteţi poze. Dacă nu, aveţi aceeaşi ocazie şi în România, deoarece în perioada 5-7 august la Muzeul Ţăranului, în curtea interioară, are loc un Târg cu meşteri şi produse tradiţionale. Zilnic, 10-19, intrarea este liberă.
 2. Faceţi un curs de dans. Indiferent că este vorba de dansuri de societate, cum ar fi vals sau tango, latino sau dans contemporan, mişcarea este minunată pentru corp. În plus, dansul flexibilizează corpul, creşte rezistenţa la efort şi relaxează mintea. Şi este distractiv să dansezi!
 3. Realizaţi brăţări ale prieteniei, fie din aţe colorate, fie din elastice. Oferiţi-le apoi cadou celor dragi, ca amintire a verii petrecute împreună.
  www.pixabay.com
  www.pixabay.com
 4. Jucaţi-vă cu animalele. Acordaţi un pic de timp şi micilor prieteni necuvântători, atât pentru bucuria lor, cât şi pentru a voastră. Jucatul cu animalele este terapeutic şi alungă stresul!
 5. Faceţi un picnic. Pregătiţi de acasă mâncare care poate fi uşor consumată cu un minim de tacâmuri, nu are sos, nu este lipicioasă şi nu lasă o sumedenie de firmituri pentru furnici, luaţi o pătură şi o carte sau nişte jocuri (dacă mergeţi cu mai multe persoane) şi bucuraţi-vă de umbra copacilor. Fie că mergeţi în parc sau la pădure, un picnic este o ocazie de a petrece timp în natură.
 6. Adunaţi scoici. Doar pentru plăcerea personală, ca amintire, sau
  www.pixabay.com
  www.pixabay.com
  pentru a le transforma în decoraţiuni de efect.
 7. Faceţi o excursie. Fie că este vorba de o fugă de o zi la munte, de un concediu la mare sau de o vacanţă plănuită acum 4 luni în străinătate, este un excelent remediu anti-stres să ieşi din mediul în care te afli de obicei. Oferă noi perspective şi te poţi întoarce cu o minte limpede şi corpul odihnit.
 8. Construiţi o casă pentru păsări. Instalaţi lângă şi o adăpătoare şi grădina va fi plină de ciripit vesel cât e ziua de lungă.
 9. Uitaţi-vă la stele. Este obligatoriu ca măcar o noapte să dormiţi afară. În august sunt şi ploi de meteoriţi, aşa că sigur spectacolul va merita!
 10. Faceţi ceva de care vă este teamă. Pentru că fricile ne trag în jos şi fiecare frică o alimentează pe următoarea, în această vară, înfruntaţi-vă una dintre temeri, ca să păşiţi în noul sezon cu mai mult curaj şi mai multă libertate!

 
Text: Cătălina Vieru
Foto: www.pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply