Spatiu special pentru vinul tau special

0

Spatiu special pentru vinSunt puţine case care sunt construite cu pivniţă, iar dacă au, aceasta e posibil să fie foarte mică şi să nu ai loc şi pentru depozitarea vinului.
Dar dacă eşti iubitor de vin, mai ales în prag de toamnă, trebuie să ai un spaţiu special pentru vinul tău special.

Un substitut bun pentru pivniță ar fi un dulap special pentru vinuri.

Ce alegi să depozitezi în dulap

Alegerea unui dulap în care să depozitezi vinurile depinde de organizarea din casa ta, și de ce are nevoie vinul tău. Dacă vrei doar să le depozitezi, atunci orice dulap va fi bun. Dar dacă aspectul, accesul ușor la el din bucătărie, sala de mese sau alte zone se află printre nevoile tale, atunci dulapul va trebui să fie lângă una dintre acestea. Asta face ca un dulap pentru haine să fie o alegere bună, căci un astfel de dulap mereu se află lângă una din zonele menționate.

Cum să-ți îmbraci dulapul

Dar poate că ai vrea să dai puțin stil dulapului. O ușă din fier forjat sau o ușă cu componente din sticlă sunt bune pentru a-ți face sticlele de vin vizibile și a scoate în evidență conținutul lor. Înăuntru, vei vrea să scapi de cuier și să instalezi rafturi speciale pentru vin. Dacă dulapul este prea mic, atunci câteva rafturi vor fi de ajuns.
Un aranjament făcut cu atenție

Dacă ai mai mult spațiu disponibil, renunţă la dulap și ia în considerare amenajarea spațiului folosind o etajeră. Pentru că e un spațiu mic, poți folosi granit sau marmură; va inspira stil iar prețul va fi mai mic decât în cazul unei tejghele din bucătărie sau baie. Este un loc bun pentru montarea rafturilor în care depozitezi tirbușoane, aeratoare și alte accesorii. S-ar putea să vrei să montezi și niște rafturi  pentru a depozita vinurile. Sub etajeră se poate găsi un loc bun de a monta rafturile. Pentru că aerul rece se duce în jos, zona de sub etajeră este o zonă mai bună pentru păstrarea vinului la rece, dar rafturile pot fi puse și deasupra etajerei. Amintește-ți, că, spre deosebire de rafturile cu găuri, care servesc pe post de suporturi pentru fiecare sticlă, rafturile drepte fac mai ușoară căderea și rostogolirea sticlelor.

Tipul de vin

Gândește-te la instalarea unui sistem de iluminat în dulap, pentru a-ți alege vinul mai bine. Dacă ești priceput sau angajezi un electrician, gândește-te la instalarea unui comutator care activează lumina când deschizi ușa, și o dezactivează când o închizi. Această măsură presupune că nu va mai trebui să te îngrijorezi că lumina va putea fi uitată aprinsă, astfel încât să-ți încălzească vinurile. Unui dulap pentru vinuri nu ar trebui să-i lipsească stilul. Înfrumuțesarea și finisajul chic îl va face un loc demn de laudă și un loc în care îți vei putea distra oaspeții. Să adaugi accesorii decorative, cum ar fi un mâner scump sau alte accesorii pentru depozitatea sticlelor de vin, va face locul să arate mai interesant. Niște tehnici de finisare pot fi folosite pentru a reproduce aspectul unei pivnițe prin crearea unui bloc de pietre fals în jurul dulapului.

Dacă-ți place vinul, ia în considerare construirea unui dulap pentru vinuri, ca proiect distractiv de sfârșit de săptămână. La urma urmelor, după ce termini de muncit, vei avea parte de un pahar de vin.

 

Sursa: www.getdecorating.com

Sursa foto: rupbilder – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply