Flori de iarna pentru ghiveci

0

iarnă pentru ghiveci (3)Poți avea flori la ferestre iarna dacă folosești aceste flori de iarnă pentru ghiveci? Iată care sunt cele mai bune soluții pentru a avea flori de iarnă pentru ghiveci, în casă sau pe terasele izolate și parțial încălzite. Ne-am orientat către plantele care rezistă la frig care nu au nevoie de foarte multă lumina pentru o bună dezvoltare, dar am luat în calcul atunci cânt am stabilit lista cu flori de iarnă pentru ghiveci și plantele tradiționale de iarnă care înfloresc și sunt în perioadă lor de glorie exact în timpul Sărbătorilor.

Una dintre cele mai cunoscute și mai iubite flori de iarnă pentru ghiveci este Steaua Crăciunului sau Crăciunița. Poate să fie roșie, albă sau roz și este una dintre cele mai frumoase plante de apartament. În lista noastră cu preferințe pe lista celor mai frumoase și mai rezistente plante și flori de iarnă pentru ghiveci se număra Campanula. Plantă iubește locurile răcoroase așa că o poți ține toată iarnă în balcon, dacă acesta este închis și dacă temperatură nu scade sub 10 grade Celsius.

iarnă pentru ghiveci (4)Printre plantele pe care iarnă le prinde înflorite se număra și violetă africană. Violetă înflorește tot timpul anului, dar iarnă este perioadă ei de glorie. Violetă iubește lumina, dar se simte excelent la fereastră, iarnă când razele soarelui sunt oblice și nu cad niciodată direct pe frunzele ei.

Violetele înfloresc iarnă în valuri dacă la mijlocul toamnei împarți plantele în două și le pui în ghivece mai mici. Cu cât este mai mic ghiveciul cu atât o să facă flori mai multe. Dacă vrei flori de iarnă pentru ghiveci, violetă este una dintre cele mai bună soluții.

Pe lista cu flori de iarnă pentru ghiveci se număra și Ciclamă care se dezvoltă excelent la temperaturi cuprinse între 4-5 grade în timpul nopții, iar pe perioadă zilei 10-19 grade. Florile colorate și vesele ale acesteia fac din Ciclamă una dintre cele mai potrivite flori de iarnă pentru ghiveci.

Citeste si: Florile lunii septembrie

Cactusul de Crăciun este și el una din plantele care suportă bine frigul. Acesta înflorește numai dacă stă vreme de mai multe săptămâni la temperaturi mai mici de 10 grade Celsius. Florile se formează în câteva zile imediat ce este adus la temperaturi de 20 de grade Celsius. Mugurii și florile vor evolua încet, astfel că plantă o să fie înflorită 10-15 zile, exact în perioadă de Crăciun și Anul Nou.

Citeste si: Anemonele prefera frigul

Era imposibil să facem o lista cu flori de iarnă pentru ghiveci și să nu vorbim despre Azaleea una din plantele care alături de Crăciunița sunt florile tradiționale ale Crăciunului. Azaleea înflorește iarnă și primăvară. Mugurii apăr la sfârșitul verii, dar au un ritm de dezvoltare foarte lent așa că înfloresc în mijlocul lui decembrie, în preajmă Crăciunului. Când cumperi Azalee alege plante cu mulți boboci și cu puține flori deschise.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply