Trucuri pentru open space. Cateva idei practice

0

Sunt foarte utile aceste cateva trucuri pentru open space. Open space este o solutie care valorifica la maximum spatiul in camera de zi si bucatarie. Uneori zona open space este si mai mare si cuprinde holul, bucataria si camera de zi.

Trucuri pentru open space (1)

Rezulta un spatiu comun mare, extrem de util, dar care trebuie gestionat cu maxima atentie pentrua  fi cu adevarat eficient si comod.

Citeste si: Compartimentarea casei. Idei de la arhitecti

Aceste trucuri pentru open space sunt importante pentru ca vin sa combata principalele neplaceri pe care acest stil de amenajare le aduce.

Principiile care fac posibile aceste trucuri pentru open space pleaca de la ideea ca bucataria, holul si camera de zi sunt oricum legate organic intre ele. Camera de zi este in fapt o extensie a bucatariei, pentru ca in trecut bucataria era mare si cuprindea si locul in care familia se aduna in jurul mesei. Lipsa de spatiu si compartimentarile “rationale” din blocurile noastre au redus dramatic dimensiunea bucatariei, care a devenit un spatiu absurd de mic, neprietenos si nefunctional.

Cu toate acestea in apartementele din blocuri mai ales, oamenii au continuat sa stea la masa in bucatarie desi spatiul este extrem de impropriu. Solutia este open space, iar eliminarea peretilor nu doar ca aduce spatiu in plus prin disparitia peretilor despartitori ci si posibilitatea de compartiemntare fireasca si confortabila a acelor trei zone esentiale: zona de gatit, zona de luat masa si camera de zi. La acestea se poate adauga si un supliment de spatiu din zona holului.

O hota de mare capacitate este obligatorie si este unul din trucuri pentru open space.

Investeste intr-o hota de buna calitate, silentioasa si fa in asa fel inca aceasta sa fie din categoria celor de mare putere. Plita trebuie pozitionata corect in raport cu hota si in raport cu celelalte piese din bucatarie, in cazul unui open space fiind necesar ca zona plitei, hota si cuptorul sa fie amplasate astfel incat sa poate fi usor mascate eventual cu un perete despartitor. Tot pe lista cu trucuri pentru open space se afla si locul in care amplasezi masina de spalat vase si chiuveta.

Citeste si: Parchet in bucatarie

Pe lista cu trucuri pentru open space se afla detaliile care unesc efectiv spatiul. Patreaza aceleasi podele si in camera de zi, in bucatarie si in hol (daca este cazul). Poti pune un rand, doua de gresie in zona plitei si a chiuvetei, dar daca folosesti un parchet de calitate nu este nevoie.

Nu lipi parchetul de gresie. De cele mai multe ori arata neprietenos si seamana a improvizatie. Daca vrei neaparat gresie, pune gresie si in camera de zi, identica cu cea din zona bucatariei. Leaga lucrurile intre ele: culoarea peretilor, podelele, mobilierul. Accentele de culoare trebuie sa fie in armonie intre camera de zi si bucatarie.

Citeste si: Apartament open space

Cele doua camere unite trebuie sa contina obiecte de mobilier din acelasi registru – adica nu combina mobila vintage cu o bucatarie ultra moderna, sau invers. Un stil unitar este unul din trucuri pentru open space.

Citeste si: Ce este gips-cartonul si la ce foloseste

Chiar daca ideea comunitatii intre cele doua spatii este de baza, pe lista cu trucuri pentru open space se afla detaliile care delimiteaza cele doua zone. Delimitarea poate fi realizata prin pereti mobili, rafturi, paravane sau panouri. Insula din bucatarie, sau locul de luat masa sunt si ele corpuri care pot face delimitarea.

Citeste si: Bucataria deschisa spre living

Lumina bine gestionata este o conditie in orice casa, dar si unul din trucuri pentru open space. Alegerea unui sistem de iluminat variat – aplice, lustre, lampi de podea, corpuri incastrate – permite realizarea diferentierilor intre cele doua sau trei zone.

Unul din cele mai importante trucuri pentru open space este simplitatea spatiului.

Nu-l aglomera, nu-l incarca inutil. Tocmai cucerirea spatiului a fost motivul pentru care ai ales un open space, deci nu face greseala de a aglomera locul. Nu exita sa folosesti mese pliante sau mobilier cu functii multiple chiar daca ai spatiu. Mobila trasparenta este o alta buna solutie.

Citeste si: Bucataria rustica open space

Exista ideea ca un open space este o solutie neinspirata. In fapt este o varanta mereu buna, aplicabila practic oriunde. Trucurile pentru open space si cele cateva detalii tehnice sunt cele care elimina complet dezavantajele.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply