Pereti mobili. Avantaje si dezavantaje

0

Utilizarea spatiului in casa poate sa fie mult imbunatatita si eficientizata prin utilizarea potentialului dat de pereti mobili. Ca definitie se poate spune despre acesti pereti mobili ca sunt montati in asa fel incat se pot deplasa pentru a forma, cand este nevoie, un perete despartitor intre doua zone distincte dintr-o camera sau pot delimita doua camere cu functii diferite. Dintr-un anumit punct de vedere se poate spune ca acesti pereti mobili sunt o varianta superioara si mai tehnica pentru glasvandul clasic, cu o serie de avantaje si dezavantaje in plus.

pereti mobili (2) - Copy

Spre desosebire de glasvand potentialul dat de pereti mobili permite realizarea unor configuratii mai complicate decat o poate face solutia clasica, cu un minim de efort. Daca sunt bine si inspirat realizati, in cazul acestor pereti mobili este posibila eliminarea completa a panourilor din care este format sau, in functie de necesitati, realizarea unui perete cu aspect de perete despartitor.

pereti mobili (1)Extrem de utili se dovedesc acesti pereti mobili in camerele foarte mari, garsoniere sau nu, in zonele de open space, in zonele care comunica cu sectiuni de exterior, inchise sau semideschise.

Potentialul acestor pereti despartitori permit delimitarea in: zona de dormit si zona de zi, in cazul garsonierelor, inchiderea bucatariei in cazul celor deschise, sau deschiderea/inchiderea unei camere spre exterior, daca acesta continua cu o veranda, cu o terasa acoperita sau cu o zona exterioara.

Pot exista si pereti mobili din sticla, care sunt forma superioara si rafinata a acestor solutii de organizare interioara.

Citeste si: Compartimentarea casei. Idei de la arhitecti

pereti mobili (3)Acesti pereti mobili pot tine loc de usa, fiind o alternativa interesanta  si originala pentru separarea a doua camere, avand in plus avantajul ca pot ajusta spatiul in functie de nevoie.

Ceea ce este de remarcat, ca un avantaj in plus, pentru aceste posibilitati oferite de pereti mobili, ca idee integrata in decorul camerei, este ca se pot adapta foarte usor la toate volumele, ca pot fi modelati dupa spatiul existent, dar si ca pot fi plani sau curbati si pot modela un interior foarte simplu.

Citeste si: Nisa in perete. Cateva idei

Extrem de practici pentru camerele open space solutiile oferite de pereti mobili nu mai definsc strict zonele, lasa spatiul fluid si confera o mai mare deschidere. Cu pereti mobili se poate izola o zona de dormitor intr-o garsoniera sau poate fi compartimentata in doua camera copiilor.

Citeste si: Ce este gips-cartonul si la ce foloseste

La capitolul dezavantaje se poate nota pentru pereti mobili faptul ca nu pot izola cu adevarat spatiul, ca nu asigura o separare reala ci doar o compartimentare partiala. Sistemul de fixare si cel care asigura deplasarea pentru acesti pereti mobili implica sine amplasate in podea si tavan, precum si un sistem de scripeti care permite deplasarea pentru acesti pereti mobili. Exista sisteme care pot masca structurile, dar acestea trebuie eliberate la deplasarea peretilor.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net / ©imagewell10/Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply