Apartament open space

0

Solutia open space, adica desfiintarea zidurilor interioare este o cale pe care o poti aplica in cazul apartamentelor foarte mici in care locuiesti singur sau in cuplu.

Apartamenul open space este valabil in cazul apartamentelor mici si, foarte important, doar in cazul caselor unde zidurile care compartimenteaza spatiul pot fi desfiintate fara a aduce prejudicii structurii de rezistenta. De regula pentru astfel de amenajari este necesarao expertiza si un aviz de constructie. Efectul apartamentelor open space este ca se castiga spatiu, locul devine mai spatios si mai aerisit.

untitled2Citeste si: Transformarea unui pod intr-un loft ultramodern

Pentru a obtine un spatiu aerisit si fluid ideea este aceea de a renunta la toate zidurile despartitoare, transformand un apartament cu doua camere intr-un open space impartit in mai multe zone de activitate: zona de zi, zona de odihna (si el tot liber in cadul apartamentului), biroul si zona de gatit (bucataria). Singurul spatiu care a ramas izolat este baia.

Daca ideea de open space folosita in amenajarea in comun a livingului si a bucatariei este folosita pe scara larga in cazul apartamentelor mici, un dormitor inglobat intr-un open space este inedit.

Citeste si: Trucuri de stil pentru o bucatarie rustica

Solutia este aceea a unui perete transparent limitat strict pe latimea patrului care ofera intimitate locului. O alta solutie care poate sa fie aplicata mai ales in cazul unor apartamente inalte sau a unui open space intr-o mansarda este plasarea dormitorului la inaltime prin montarea unei platforme inaltate, pe care se afla patul.

untitled6untitled4

Citeste si: Cum acoperi un perete gol

Intr-un apartament open space cea mai buna formula este aceea a mobilierului minimalist, a tonurilor neutre care fac spatiul sa fie uniform si in felul acesta sustinand ideea de spatiul larg si deschis.

Imaginile au fost realizate intr-un apartament care inital avea o suprafata locuibila de 48 de metri patrati, iar dupa eliminarea peretilor si a unei debarale, acesta a ajuns la 56 de metri patrati.

Sursa: digsdigs.com/

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply