Trucuri bune pentru amenajarea spatiilor inguste

0

Spațiile înguste sunt o mare problemă când vine vorba despre amenajare. Principiul de bază al amenajărilor interioare spune că nu există loc din casa care să nu poată fi organizat placut și estetic și că există soluții pentru orice problemă. Aplicând câteva trucuri bune pentru amenajarea spațiilor înguste aceste locuri pot să devină agreabile, estetice și, mai ales, funcționale.

living-room-519682_960_720În categoria încăperilor înguste sunt bucătăriile, holurile, băile, dar și unele camere. Iată câteva strategii și trucuri bune pentru amenajarea acestor locuri care funcționează. Trebuie folosite toate sau doar cele care se pretează locului respectiv.

1. Amenajare pe verticală. Este prima și cea mai simplă abordare. Valorificarea spaţiului pe verticală reprezintă cea mai la îndemână soluție de amenajare a unei încăperi înguste. Acest lucru ajută la eliminarea unor piese de mobilier de sol, care ocupă din suprafaţă utilă a încăperii. Sunt recomandate rafturile deschise sau poliţele şi dulapurile mai puţin voluminoase.

Secretul unei camere de copil

2. Nişe în perete. Nișa este un truc arhitectural excelent, dar trebuie aplicat corect. În camerele înguste vor fi evitatele nișele înguste și înalte, alegând varianta celor late, în primul rand pentru a echilibra estetic spațiul și a oferi volume care să compenseze diemsniunile camerei. Nișele luminate sunt și mai practice pentru ca maresc spațiul.

Biblioteca suspendata, solutia optima pentru camere mici

3. Piese de mobilier multifuncționale și plianbile. În spaţiile deschise, delimitarea unor funcţiuni se poate face prin intermediul unor obiecte care să joace mai multe roluri: separare şi depozitare. De exemplu, separarea dormitorului de living se poate realiza prin intermediul unei piese de mobilier care să joace atât rol de perete, cât şi de biblioteca.

4. Culori potrivite. În camerele înguste un truc excelent cu reale efecte estetice este acela de a colora în nuanțe diferite pereții opuși. Cei îngusti vor fi zugraviți în culori deschise, iar cei lungi în culori mai intense sau închise. Se realizează o compensare a volumelor care echilibrează spațiul. Nu vei modifica dimensiunile camerei, dar din punct d evedere estetic aceasta o sa fie mult mai agreabilă.

Decor cu mobila desperecheata. Camere incropite

5. Folosește materiale lucioase sau transparente. Acestea lasă lumina să treacă, fluidizează spațiul și dar spațialitate acolo unde aceasta lipsește. Dulapurile suspendate cu uşi din sticlă transparenţă, oglinzile, corpurile de mobilier cu finisaj lucios şi aparatele electrocasnice cu aspect metalizat sunt cele mai indicate în spaţiile înguste.

Spațiile înguste nu sunt imposibile, ci doar mai greu de îmblânzit!

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply