Decor cu mobila desperecheata. Camere incropite

0

Camerele încropite sau camerele cu mobilă desperecheată sunt cea mai bună soluție pentru camerele de tineret, pentru amenajările caselor de vacantă, uneori chiar și pentru dormitoare. Camerele cu mobilă desperecheată nu înseamnă camere în care domenește un talmes-balmeș total, au și acestea reguli și principii de amenajare pe care, dacă le vei respecta, vei putea organiza un decor plăcut, estetic, confortabil, chiar dacă vei folosi doar mobilă desperecheată.

mobilă desperecheată

Citeste si: Cele mai bune sfaturi pentru amplasarea mobilei in casa

Mobila set este practica, pentru că nu-ti dă prea mari bătăi de cap în amenajare, dar dacă este să aleg între un decor amenajat cu mobilă desperecheată și unul set, merg fără să clipesc pe prima variantă pentru că soluția este mult mai caldă, mai personală și mai pretabilă la adaptări.

O cameră de tineret, de exemplu, este un loc care trebuie să suportă transformări rapide, care să fie multifuncțională, vesele și, mai ales, confortabilă. Mobila deperecheată se petează perfect pentru a face față la aceste cerințe.

Citeste si: Sfaturi si trucuri cand aranjezi mobila

În ceea ce privește regulile pentru amenajarea unui decor cu mobilă desperecheată iată câteva criterii de care trebuie să ții cont.

♦ O cameră de acest gen trebuie să aibă unitate cromatică. Mobila desperecheată trebuie adusă la același numitor prin culoare. Folosește huse, cuverturi și covoare în aceiași paletă cromatică, evita imprimeurile și modelele florale, dungile sau alte detalii de acest gen.

♦ Folosește accente cromatice tari, care să capteze atenția și să atenueze diferențele în ceea cea ce privește piesele de mobilier.

♦ O cameră cu mobilă desperecheată trebuie să fie luminoasă, iar pereții albi sunt un detaliu binevenit, tocmai pentru că va uniformiza decorul.

Citeste si: Ce trebuie să ştii dacă cumperi mobilă veche

♦ Ai mare grija la detaliile de decor. Acestea trebuie să fie unitare, indiferent de stilul lor. Aici te poți juca și poți completa decorul dintr-o cameră cu mobilă desperecheată cu piese de decor mici, total diferite, în stil vintage sau chiar luate din casa bunicii, pentru că vor da personalitate și stil camerei.

Citeste si: Canapea de colt. 5 idei si cateva sfaturi

♦ Camerele cu mobilă desperecheată sunt cele care tolerează postere, combinații de neacceptat în alte camere (două canapele diferite, de exemplu), asocieri de stiluri și note profund discordante între mobilă și detalii. Chiar și așa nu trebuie să faci exces, camera cu mobilă desperecheată trebuie să fie în ansamblu, simplă și unitară, tocmai în diversitatea ei.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply