Cele mai bune sfaturi pentru amplasarea mobilei in casa

0

Am câteva din cele mai bune sfaturi pentru amplasarea mobilei în casă. Aceste cele mai bune sfaturi pentru amplasarea mobilei în casă sunt utile și atunci când amenajezi o casă, dar și atunci când vrei să redecorezi.

cele mai bune sfaturi pentru amplasarea mobilei în casă

Definește scopul fiecărei camere în parte. Acesta este primul pas și primul dintre cele mai bune sfaturi pentru amplasarea mobilei în casă și ste foarte important ca să poți stabili cum aranjezi mobilierul într-o cameră. Destinația fiecărei camere se stabilește în funcție de dimeniunea ei și de poziția din casă. Camerele mari sunt camerele sociale, iar cele mai îndepărtate de locurile active sunt cele destinate odihnei.

cele mai bune sfaturi pentru amplasarea mobilei în casă (2)Citeste si:  Mobilier mobil in bucatarie

Poate părea contrar celor de mai sus, dar dimensiunea unei camere nu este prima condiție pentru stabilirea destinației ei. O cameră mare poate să fie dormitor, iar o cameră medie poate să fie camera multifuncțională din casă, care să funcționeze ca și living și care să fie mobilată ca atare. Unul din cele mai bune sfaturi pentru amplasarea mobilei în casă este acela de a ține cont de numărul de persoane care vor utiliza camera și de perioada în care această cameră urmează să fie folosită, iar în funcție de aceste detalii alegi mobila.

Dă utilitate colțurilor. Acesta este unul din cele mai bune sfaturi pentru amplasarea mobilei în casă. Colțurile sunt deseori locuri pierdute în casă. Soluția stă în canapele de colț, colțare, un fotoliu sau chiar un pat lipit de perete, pentru domitor, dacă este o cameră mică.

Inconvenientele acestui ultim aspect sunt mult mai mici comparativ cu avantajele. Oricum ar fi, alege piese de mobilier special destinate pentru colțuri. Acestea pot fi folosite ca zone de depozitare sau de expunere.

Citeste si: Sfaturi si trucuri cand aranjezi mobila

cele mai bune sfaturi pentru amplasarea mobilei în casăNu aglomera camerele. Nu bloca ferestrele și zonele care reprezintă surse de lumină naturală în casă. Ferește-te să plasezi piese de mobilier pe pereții din dreptul ferestrelor și folosește perdele care să nu împiedice complet lumina.

Acest lucru este foarte important mai ales în camerele copiilor și în cele care sunt folosite de toți membrii familiei.

Citeste si: Canapea de colt. 5 idei si cateva sfaturi

Piesea centrală. Înainte de a stabili exact care sunt piesele de mobilier pe care le vei amplasa în fiecare dintre camere stabilește care este piesa centrală.

Canapeaua și masa multifuncțională (mică sau mare), în camera de zi, patul în domitor, zona de dormit și zona de lucru/joacă, în camera copiilor și zona de gătit în bucătărie. Ia în calcul cea mai bună poziție pentru fiecare din aceste piese, iar restul mobilei se va așeza de la sine.

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply