Cum aranjezi mobila. Sfaturi si solutii

0

Felul cum aranjezi mobila intr-o camera este in masura sa dea sens si sa genereze starea de spirit pe care o insufla o camera, dar este esential in asigurarea functionalitatii camerei respective. Iata cateva sfaturi si solutii care sa te ajuta sa aranjezi mobila in cel mai bun mod.

Cum aranjezi mobila (1)

Ia in calcul modul in care folosesti camera inainte sa aranjezi mobila. Gandeste-le la ce nevoi ai inainte de a cumpara mobila si fa schite la scara, respectand proportia. Analizeaza aceste nevoie in fiecare incapere in parte si discuta-le cu cei care vor folosi camerele respective. Functionalitatea unei camere trebuie sa fie primordiala, chiar si inainte de estetica ei.

Cand vine vorba de camera de zi, ia in considerare cand aranjezi mobila plasarea canapelei sau a mesei si a scaunelor in mijlocul camerei, circular. Este o formula care asigura functionalitate si genereaza comunicare. Restul pieselor de mobilier aseaza-le langa pereti formand un chenar in jurul acestui spatiu social.

Citeste si: Idei pentru amenajarea biroului de acasa

Alege inainte de orice alta piesa de mobilier cea estentiala pentru fiecare camera si gaseste-i locul perfect. Patul in dormitor, canapeaua in sufragerie, spatiul de lucru – aragaz, chiveta frigider, in bucatarie. Aceste elemente sunt punctul focal al camerelor si sunt elementele esentiale cand aranjezi mobila. Urmeaza apoi principalul element de decor: semineul sau o piesa de arta, in living, toaleta si tablia patului in dormitor. Obiectul de mobilier principal si cel de decor trebuie sa se afla in contrast pentru a se pune in evidenta unul pe altul si pentru a crea echilibru si confort.

Citeste si: Sfaturile designerilor pentru casa ta Cum aranjezi mobila (2)

Alege obiecte de mobilier potrivite cu spatiul util pe care il ai la dispozitie. O biblioteca imensa sau o canapea foarte mare intr-o camera mica vor face camera sa para si mai mica si va genera un sentiment de aglomerare si inghesuiala neplacut. Piesele de dimensiuni potrivite vor lasa spatiul fluid si vor da confort. Mesele circulare sunt foarte bune pentru pentru spatiile mici, piesele mobile in bucatarie, dulapurile inguste, canapelele mici, fara brate si bibilotecile cu spatii libere mari sunt ideale in camerele mici.

Cand aranjezi mobila, respecta proportiile si regula triunghiului

Profita de colturile camerei. O canapea de colt  sau dulapuri, bufete si comode, care sa se incadreze bine in colutirile incaperilor sunt elemente pe care trebuie sa le iei in calcul cand aranjezi mobila. Acestea sunt functionale si valorifica spatiul in intregime, imbracand camera.

Respecta proportiile. Nu pune impreuna piede se mobilier dezechilibrate ca dimensiune. Vor da senzatia de inghesuit. Nu uita oglinzile si pastreaza mereu un spatiu intre piesele de mobilier. A le pune lipite unele de altele sufoca si dau impresia de inghesuit. Cel mai bine alege piese mai mici astfel incat sa poti respecta aceasta regula importanta cand aranjezi mobila.

Cum aranjezi mobila (1)

Respecta regula triunghiului. Aceasta inseamna ca, de exemplu, langa piese mari sau impunaroare sa adaugi piese mici. Masutelele in latareala canapelei si un tablou, sau mai multe, asezate pe peretele de deasupra vor echilibra decorul.

Foloseste trucul pieselor mici asezate impreuna sau simetric. Mai bine doua mese de sufragerie mici asezate una langa alta, decat una mare, mai bine doua corpuri de bibiloteca asezate simetric decat una bloc.

Nu uita ca esentiale sunt corpurile de iluminat si oglinzile, perdeaua si draperiile care pot fluidiza aerul sau il pot incarca in functie de estetica lor, nu uita accentele de culoare, care dau adancime si nici de regula contrastelor pe care care trebuie sa o respecte orice camera, atunci cand aranjezi mobila.

Sursa: homedit

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply