Strategie practică pentru spălatul rufelor

0

Nu știu voi, dar eu mă rog deseori pentru liniștea și binele celui care inventat mașina de spălat cu program și ma gândesc cu milă infinită la femeile care spălau cu mașinile vechi sau de mână. Ridicați și voi o odă mașinilor de spălat, pentru că merită. Dar, deși spălatul rufelor cu mașina automată este, teoretic, o joacă, în fapt pentru rezultate bune ai nevoie de o strategie practică pentru spălatul rufelor. Sau mai simplu spus de câteva reguli te vor ajuta să ai mereu rufe impecabile fie că sunt albe sau negre, colorate, din lână sau materiale delicate.

washing-machine-943367_1920

Primul pas este să studiezi cu amanunte mașina de spălat și să știi tot ceea ce poate face. Știu doamne simpatice și istețe care au mașini de spălat ultra-super- performate, care fac minuni (nu, copii nu fac!) și pe care acestea le folosesc doar pe două, cel mult trei programe. Greșit. Mașinile de spălat moderne au zeci de funcții pe care dacă nu le cunoști nu vei știi să le folosești

Folosește corect detergenții. Există mai multe tipuri de detergenți, fiecare ideal pentru o anumită serie de haine. Investește o sumă de bani și aprovizionează-te cu detergenți de bună calitate. Folosește-i adecvat, pentru rufele cărora le sunt dstinați.

 Adaptează temperatura la tipul de rufe. Cele albe se spală la cel puțin 60 de grade, cele colorate la 30.

Citește cu atenție etichetă. Toate articolele de imbrăcăminte au o etichetă pe care vei găsi compoziția materialului și instrucțiuni de spălare: la ce temperatură se spală, dacă se curătă chimic sau nu, dacă se calcă, la ce temperatură, dacă se centrifughează sau nu. Respectă-le și nu vei avea surprize neplăcute.

Rufele negre trebuie tratate cu aceiași atenție pe care o primesc și cele albe. Hainele în culori închise se spală pe dos, cu detergent pentru haine negre, de preferat lichid (pudra lasă pete – iar dacă nu ai detergent pudră foloșește o soluție de spun lichid sau săun dizolvat în apă). Este recomandat un program scurt de spălare, la 30 de grade. Adaugă la clătire ½ pahar de oțet din vin alb (pentru mașinile de spălat automate, în sertarul pentru balsam). hainele negre cor rămâne negre, strălucitoare și plăcute.

 Dacă le speli la masină, pune puloverele de lână într-o fată de pernă. Apa trebuie să fie la 30 de grade.

În plus. Inspecteaza hainele în lumina puternică. Dacă scanezi hainele în lumina slabă, ai putea rată câteva pete, și va trebui să revii mai târziu, să le cureți. Verifică toate buzunarele. Un șervețel de hârtie uitat în buzunar îți va distruge hainele! Petele simple de praf și de pământ ies în primele două minute de spălare, deci, dacă hainele nu sunt foarte murdare, alege cel mai scurt ciclu de spălare. Nu umple mașină la maximum, pentru că la final haine vor fi mai murdare că atunci când le-ai băgat în mașină. Ține-ți mașină de spălat curată.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply