10 pasi pentru ordine in casa intr-un sfert de ora

0

ordine în casăPoate părea complicat să faci ordine în casă dimineața, dar poți îmbina utilul cu plăcutul și să aplici planul în 10 pași pentru ordine în casă într-un sfert de oră. Este cea mai bună cale de a face gimnastica de dimineață!

Citeste si: Solutii de curatat neconventionale si practice

Fă patul. Este evident că trebuie să faci patul, deși uneori pare o treabă prea complicată, mai ales dimineață. Adună toată lenjeria pe jumătate de pat și întinde bine cearceful pe jumătate eliberată. Bate și aranjează pernele. Întinde plapumă pe jumătatea aranjată. Repetă cu cealată jumătate a patului. Gata!

Fă toate aceste operațiuni cu geamul deschis, indiferent de vremea de afară.

Adună hainele și pune-le la locul lor. Pune sub pernă hainele pentru noapte și adună și depozitează la locul potrivit hainele murdare.

Lasă ordine în baie, în urma toaletei de dimineță. Deschide geamul și sterge oglinda cu un prosop de hârtie cât te speli pe dinți. Pune prosoapele la locul lor și, sterge dacă este cazul geamul cabinei de duș. Eventual șterge apa de pe jos cu un mop. Dacă ai încă două minute poți șterge chiuveta cu o lavetă. Aranjează sau schimbă, dacă este cazul prosoapele din baie. Completează stocul de hârtie de toaletă.

Citeste si: Curata cu lamaie. 15 solutii ecologice si practice

Nu lasa vase în chiuveta dimineața! Este extrem de neplăcut să găsești vase murdare în bucătarie când te vei întoarce acasă după o zi de muncă! Fie le pui în masina de spălat vase, fie le speli efectiv. Dacă nu vrei să-ți bagi mâinile în apă și detrgent folosesțe o perie cu coadă și cu detergent de vase incorporat. Sterge petele de cafea, pune în ordine cutiile și depozitaează lucrurile la locul lor. Nu-ți poate lua mai mult de cateva minute.

Du gunoiul! Este una din operațiile pe care le poți face când pleci din casă.

Nu lasa haine aruncate în hol. orice haina se poate pune pe umeraș, la locul ei în 10 secunde! Pune în ordine încălțămintea. Planifică cu ce te îmbraci (cu ce te încalți) tu și cei din casă, seara. Vei câștiga timp și vei lăsa ordine în urma ta!

Citeste si: Idei pentru depozitare

Dacă ai animale de companie, acum este momentul să le schimbi apa și să le împrospătezi mâncarea.

Șterge praful pe măsuță din sufragerie. Deschide geamurile să se aerisească. Adună ziarele, revistele și pune-le în ordine, organizează telecomenzile, bate pernele de pe canapea și, dacă este cazul, udă florile. Pare mult? Îți va lua cel mul trei-patru minute!

În cameră de zi, în hol și în dormitor poți ține la îndemână cutii de depozitare în care să-și găsească loc toate mărunțișurile din cameră. Avantajele sunt clare: ai ordine în casă și le găsești pe toate repede, avându-le la îndemână.

Citeste si: Cum scapi de praful din casa

Închide geamurile (dacă nu pot rămâne deschise), trage și aranjează perdelele și draperiile. Înseamnă fix un minut, plus binevenite mișcari pentru brațe! Gata! Ai făcut ordine în casă în 15 minute.

Citeste si: Spatii de depozitare. Idei si solutii inspirate

Ține minte că o casă aerisită și parfumată o să pară mai frumoasă și mai curată indiferent dacă este dezordine și indiferent dacă ai șters sau nu praful!

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply