Stilul de iluminat si buna dispozitie

0

Stilul de iluminat

Stilul de iluminat din casa este esential pentru starea celor din casa si influenteaza major buna dispozitie. Omul este o fiinta dependenta de lumina. In 99% din existenta sa pe Terra a depins de lumina soarelui, pentru ca sursele artificiale de lumina erau putine sau nu erau deloc. Acum avem posibilitatea de a infrunta intunericul, iar lumina in general si lumina din casa in special este parte din decorul din casa.

Lumina din casa aduce un plus de caldura, culoare si personalitate spatiului in care traiesti. In plus stilul de iluminat poate modifica starea celor din casa, dispozitia acestuia si aspectul general al casei.

macbook-690276_960_720

Modul in care una dintre incaperile casei tale este iluminata iti poate aduce buna dispozitie sau, dimpotriva, te poate irita. Este important sa iti personalizezi locuinta si sa nu o lasi in monotonia unui simplu bec atarnat de tavan. Practic in fiecare camera trebuie sa existe o sursa de lumina centrala, in tavan sau o combinatie de spoturi luminoase care sa lumineze abundent toata camera, o lampa la nivelul capului daca ai sta pe scaun sau pe canapea si o alta sursa de lumina, la inaltime medie sau la nivelul solului.
In felul acesta camera se poate schimba si poate sa devina propice pentru mai multe activitati de la o petrecere animata, la o sueta cu amicii, de la linistea unui moment de lectura sau la entuziasmul vizionarii unui meci la TV. Lumina este cea care poate schimba complet si rapid decorul dintr-o incapere, prin simpla varaiatie a sureselor de iluminat din camera.

Stilul de iluminat Incearca un experimenr. Muta o lampa din locul in care sta acum in alt colt al camerei sau schimba-i pozitia pe verticala. Tot decorul din camera se va schimba, pe loc.

4 idei simple pentru casa

Straturi – Decoreaza-ti camera cu cateva lampi si becuri pozitionate in mai multe puncte si cu becuri de diferite intensitati. Astfel, lumina va fi pe atat de puternica pe cat dispozitia ta o cere. Poti opta chiar pentru comutatoare care sa-ti permita sa reglezi gradul de obscuritate sau lumina pe care ti-l doresti.
Ambient – Potriveste stilul de iluminat cu incaperea. De exemplu, in bucatarie poti folosi o lampa din tavan care sa lumineze masa pentru un ambient placut, iar pe blatul de la bucatarie unde gatesti, ai putea avea lumina care sa cada perfect de la spoturile incorporate in dulapurile suspendate.
Atractie – Suntem setati psihologic sa ne indreptam catre lumina. De aceea, la capatul holului sau al unui coridor se afla de obicei o fereastra. Daca nu exista acest ochi de lumina naturala, atunci efectul pentru buna dispozitie poate fi dat si de o lampa cu lumina orientata in sus si fixata de perete.
Intimitate – Pentru atmosfera relaxanta si intima pe care o reda, candelabrul este una dintre optiunile multor oameni in spatiul unde mananca. Din pacate, sufrageria nu poate fi luminata doar deasupra mesei, iar daca dimpotriva avem prea putina lumina, e posibil sa fim deranjati de umbrele de pe masa in timpul cinei. De aceea, chiar daca se poate opta pentru un candelabru montat mai jos, spoturile incorporate in tavan pot da un plus de lumina in anumite momente.

Lumina este esentiala pentru casa ta, iar modul in care folosesti stilul de iluminat pate transforma complet, radical si pacut orice camera din casa.

In loc de final, un sfat. Nu lasa nici o camera, nici un spatiu din casa ta fara o sursa placuta de lumina. Lumina inseamna viata, iar casa ta e vie!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply