Corp de iluminat realizat din tevi de cupru

2

Corp de iluminat realizat din tevi de cupru

Corp de iluminat realizat din tevi de cupru – Decoraţiunile cu iz industrial sunt foarte la modă acum, aşa că le găseşti la preţuri extrem de mari. Noi am reuşit să facem un model inedit cu banii pe care i-am fi cheltuit într-o seară cu prietenii în oraş. Încearcă şi tu!

Materiale necesare

Țeava de cupru 17 lei/3 m; opt coturi, 3 lei bucata; adeziv universal, 14 lei – suficient pentru 10 corpuri de iluminat; lanț metalic, 5 lei/m; hârtie de copt, 5,65 lei rola pe care o mai poți folosi mult timp ; tub de superglue, 3 lei; ramă goblen, 10 lei.

Corp de iluminat realizat din tevi de cupru 2

Abajurul realizat din rama unui goblen și hârtie cerată pentru copt nu este inflamabil, se poate apropia de bec.

 

Corp de iluminat realizat din tevi de cupru 3

Corp de iluminat realizat din tevi de cupru 4

Citește: Corp de iluminat cu abajur în stil clasic (DIY) 

Etape de lucru

Taie trei țevi de 40 cm și încă trei de 20 cm pentru a obține corpul de iluminat din imagine, dar dacă vrei o formă mai complexă, realizează-l din mai multe segmente. Roagă-l pe specialistul din magazin să taie țeava la dimensiunile dorite, dacă nu ai un flex acasă. Introdu bucățile de metal pe cablul electric după algoritmul: țeavă, cot, țeavă, cot (simplu sau dublu, în funcție de unghiul pe care îl dorești), pe care să le înșiri precum mărgelele.

În capătul „șiragului”, asamblează dulia pentru bec pe care să o lipești de țeavă cu adeziv universal care să aibă trecut pe ambalaj „plastic și metal”, iar apoi, cu același adeziv, lipește fiecare segment în unghiul dorit. Până la uscarea adezivului, găsește echilibrul țevilor sub această formă spațială și blochează instalația cu câteva pietre sau obiecte grele, de uz casnic. Într-o oră structura metalică devine rigidă, fără a se desprinde la îmbinări.

După realizarea structurii, ocupă-te de detalii. Abajurul se face din rama unui goblen în care se prinde hârtie cerată pentru copt. Aceasta filtrează frumos lumina și, în plus, nu este inflamabilă în contact cu becul. Apoi, atârnă abajurul cu un lanț de țevi și decorează dulia becului cu bănuți din cupru lipiți cu superglue.

Citește: Corpuri de iluminat cu design spectaculos

Corp de iluminat realizat din tevi de cupru etepe de lucru

Corp de iluminat realizat din tevi de cupru – articol apărut în revista Casa și grădina

Producție și design: Mihaela Radu

Foto: Bogdan Popescu

 

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion2 Comments

 1. Lucian Carare

  Buna ziua,

  Ma intereseaza un iluminat intr-o frizerie prin doua tevi de cupru. Dimensiune totala aproximativ 8m.
  Iluminatul sa se faca prin spoturi multiple.
  Imi puteti da un pret?
  Multumesc

  • Alina Neamtu

   Buna ziua, revista Casa si gradina nu este un magazin. Va multumim pentru interes si va invitam sa cititi si alte articole ale noastre.

Leave A Reply