Sisteme moderne de alarmă

0

Sistemele clasice de protecţie a proprietăţii şi de alarmare sunt, în general, binecunoscute, cu toate avantajele lor. Noi vă  prezentăm o variant modernă, puţin costisitoare, foarte efi cientă mai ales pentru perioadele de vacanţă sau pentru sfârşitul de săptămână, când casa rămâne nelocuită.

1

Citeste si: Iluminatul si securitatea

Sistemele moderne de sesizare şi alarmare a proprietarului în cazul unei tentative de efracţie, în timp ce acesta lipseşte de acasă, sunt recomandate de câteva avantaje emarcabile. În primul rând sunt utilizabile pentru orice tip de proprietate, de la apartament la casă cu mai multe etaje, de la un complex de unităţi locative la cele mai sofisticate sedii de firmă.

Citeste si: Cum lasi casa in siguranta cand pleci in vacanta

Suprafața protejată se poate întinde între 100 şi 1000 de metri pătraţi. Instalarea sistemului se face cu costuri infime, nefiind necesară niciun fel de cablatură (tehnologie wireless). Fiind complet autonom, sistemul funcţionează şi pe perioada unor căderi accidentale de curent sau în cazul unei sabotări a alimentării cu enegie electrică a proprietăţii. Sistemul nu poate fi localizat în interiorul casei sau al apartamentului, deci nu poate fi anihilat sau decuplat. Sistemul beneficiază de opţiunea unei alarmări de tip silenţios, direcţionate către o incintă autorizată (poliţie sau firmă de protecţie şi pază) sau către un telefon mobil (eventual, chiar cel al proprietarului). Deloc de neglijat este şi faptul că sistemul este securizat împotriva alarmelor false, datorită unui complex sofisticat de senzori.

De reținut, de asemenea, faptul că, tot opţional, sistemul poate funcţiona şi ca senzor de fum, eliminând pericolul unor incendii accidentale sau provocate.

Citeste si: Cum sa ai casa in siguranta in vacanta

Garduri dotate cu senzori

O investiţie mai complexă şi pentru termen mai îndelungat sunt gardurile împrejmuitoare cu senzori de protecţie. Nu vorbim despre garduri cu protecţie electrică, ci despre instalaţii complexe şi sofi sticate, dotate cu aparatură capabilă să sesizeze căldura corpului uman, un anumit tip de mişcări pe verticală sau pe orizontală sau orice tentativă de a trece printr-un perimetru protejat. Ele decanşază alarme sonore, luminoase ori silenţioase, punând proprietarul în gardă la orice tentativă de încălcare neautorizată a teritoriului.

Text: Adrian Pârvu

Foto: Shutterstock

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply