Cum sa ai casa in siguranta in vacanta

0

Sistemul KNX de la Schneider Electric Romania simuleaza prezenta in casa atunci cand aceasta este nelocuita.

Cu noile solutii propuse, casa ramane in siguranta in lipsa proprietarilor si poate fi controlata usor de la distanta prin intermediul oricarui tip de terminal care permite accesul la internet: PDA, telefon mobil, calculator.

Solutie noua: sistemul KNX

In general, ori de cate ori se pleaca de acasa pentru un interval mai indelungat, se trece prin seria de intrebari de siguranta: „Am inchis toate geamurile? Oare am scos totul din priza? Am setat termostatul pe temperatura minima? Am activat alarma?”. Ei bine, toate acestea nu vor mai fi motive de ingrijorare, pentru ca, prin sistemul KNX de la Schneider Electric, o simpla apasare de buton intrerupe alimentarea cu energie electrica pentru anumiti consumatori mai sensibili, echipamentele de incalzire sau racire trec pe modul de „economie” si se activeaza alarma, impreuna cu senzorii de simulare a prezentei.

La intoarcerea acasa, aducerea locuintei in starea dorita se face usor si rapid, printr-o simpla apasare de buton. Instantaneu, luminile se aprind, storurile se deschid, sistemul de alarma se dezarmeaza, prizele redevin functionale si sistemul de racire sau incalzire trece in modul de confort.

Solutii de eficienta energetica

In plus, sistemul KNX integreaza solutii de eficienta energetica, iar acestea pot duce la o economie de pana la 30% din valoarea facturilor de energie electrica. Proprietarii economisesc astfel si atunci cand sunt in concediu, deoarece singurii consumatori de curent electric activi sunt cei alesi chiar de ei, iar functionarea echipamentelor din casa  poate fi oprita sau pornita in orice moment, dupa preferinte.


Articol EXCLUSIV online
Foto & sursa: Schneider

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply