Sfatul designerului: despre inceputul amenajarii

0

sfatul-designerului

Sfatul designerului: despre inceputul amenajarii. Ne-am întâlnit cu designerul Irina Neacşu în cadrul prietenos al atelierului său aflat într-o casă veche şi boemă, unde ne-a povestit despre trendurile în amenajările interioare.

Care sunt trendurile în amenajări interioare, așa cum le-ai simțit tu din Italia?

Odată cu feedbackul din Italia mi s-a întărit convingerea că finisajele aurii chiar sunt cerute anul acesta. Apropo de cine stabilește trendurile și cum sunt primite de public, unul dintre trenduri este metalic și glam, și într-adevăr lumea chiar vrea asta. Am făcut enorm de multe piese aurii anul acesta. Un alt trend îl reprezintă liniile rotunde și curbele.

Citeste si: Noutatile saptamanii.

Sfatul designerului: despre inceputul amenajarii. Legat de culori, vorbim de galben în tot felul de formule, o culoare foarte dragă mie. De asemenea, anul acesta se pune mult accent pe textură, pe combinații extreme de texturi, între lucruri fine și altele foarte brute inserate în piese de mobilier contemporane.

Înspre toamnă veți observa tot mai multe printuri geometrice. Acum am simțit glam interpretat într-o formulă industrială. Mai vedem în toamnă ce vor anunța târgurile.

Citeste si: Un apartament luminos si colorat.

Ce sfaturi ai pentru cei care sunt la începutul amenajării casei? 

Îți voi spune ce le spun și cursanților pe care îi am la DallesGo (n.r. Irina predă și un curs de design interior la DallesGo – www.dallesgo. ro): rugămintea mea este să te gândești mereu la conceptul spațiului de amenajat și nu la piesele care vor fi puse acolo, deci mai mult la atmosferă, la starea de spirit pe care o vrei de la spațiul respectiv, pentru că aia contează mai mult decât produsele care pot fi variabile.

Citeste si: Cum incepe un proiect de ambientare.

Sfatul designerului: despre inceputul amenajarii. Pe scurt, ce vrei tu să simți când intri la tine în sufragerie, când stai și gătești, care este starea. Și de la această stare poți să generezi și foarte multe seturi de culori.

Poți să ceri acest lucru și cuiva care nu este profesionist sau familiarizat cu acest domeniu? 

Da, pentru că, până la urmă, este o chestie de analiză. Decât să te grăbești să îți alegi piesele, să te gândești mai bine ce vrei să simți acolo. E un fel de introspecție, nu e nicio muncă de savant. Munca profesionistului este să traducă aceste stări într-un design coerent.

Articol publicat in revista Casa si gradina.
Foto: PR:

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply