Se poarta tapetul

0

Simti nevoia sa schimbi ceva in casa ta? Ce-ai zice daca ai pune tapet in camera de zi? Cu dungi, cu flori, cu animale exotice sau fantastie sau cu buline. Nimic nu sta in calea dorintelor si a imaginatiei tale cand vine vorba de tapet. Tehnologia permite realizarea unor modele de tapet, practic, fara limite, iar materialele au o calitate si o durabilitatea demna de luat in seama.

Tapetul este o solutie bune in orice camera. Exista solutii si modele de tapet care se pot folosi in orice incapere din casa. Cu toate acestea camera de zi, camera copiilor si holul  sunt cele care se preteaza cel mai bine pentru a folosi tapet. Mai mult, anul acesta specialistii in design interior propun cateva modele retro. Dar sunt in mare voga si modelel cu dungi si cele florale discrete.

Daca esti o iubitoare a amenajarilor interoare si iti doresti cu tot dinadinsul sa schimbi ceva la aspectul peretilor din dormitor sau din camera de zi, anul acesta mizeaza pe tapetul de inspiratie florala specific anilor ’70. E in mare voga.Se poarta acum imprimeurile bicolore sau jocurile de alb si negru, care amplifica ideea de spatiu. Asa ca daca stai intr-o garsoniera sau intr-un apartament mai mic solutia aceasta a picat la tanc.
Evita sa folosesti modele “hipnotizante”, pentru ca acestea nu fac decat sa incarce vizual spatiile si sa aglomereze decorul. Alege modele care au cel mult trei-patru nunate, unde predomina o culoare neutra si unde detaliile se armonizeaza cu stilul general al camerei si cu cromatica acesteia.
Pentru dormitor poti alege un tapet cu o textura mai pufoasa, care imita catifeaua, iar pentru hol texturile lucioase, cu nuante pale de crem, oranj, verde fistic sau violet. Dungile sunt ideale in hol, dupa cum o solutie excelenta poate sa fie tapetul cu doua modele, dungi in partea de sus, un brau floral si o culoare uni in partea de jos. Solutia este fabuloasa pentru holuri.
Si tapetul cu dungi orizontale poate sa fie o alegere excelenta mai ales pentru camerele de zi.
Una peste alta In ultima perioada tapetul a revenit in tendinte si ne bucura acest fapt, in conditiile in care despre tapet se poate spune ca este cel care imprima unicitate unui interior. Chiar daca a fost catalogat drept reprezentantul decorurilor clasice, tapetul continua sa uimeasca prin modele in combinatii inedite, nuante si imprimeuri care se potrivesc pentru orice tip de amenajare.
Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply