Secretul tapetului cu motive

0

Tapetul cu motive este extrem de elegant, imbraca intr-un mod fabulos incaperile, le da un aer intim si cald si decoreaza cu mult stil o camera. tapetul cu motive poate fi folosit in orice camera din casa, dar este cea mai buna alegere pentru camerele copiilor, pentru dormitoare si holuri. Evident este binevenit in camera de zi, mai ales in cazul unui tapet cu model simplu, bicolor, in armonie cu decorul.

Despre acest tip de tapet se poate spune ca este aducator de decor teatral, dar pentru a avea un efect pozitiv maxim trebuie respectate cateva reguli simple. Efectul pe care il creeaza un tapet poate fi mai important decat toate celelalte elemente la un loc. De aceea, multa atentie la alegerea modelului, a culorilor si a stilului, care, obligatoriu trebuie sa fie in armonie deplina cu restul decorului din incapere.

Tapet cu motive mari

Tapetele cu motive mari sunt potrivite in spatii minimaliste sau eclectice, foarte rar clasice. In acelasi timp sunt binevenite in orice spatiu unde exista mobila si obiecte similare ca forma si culoare. Cel mai bine se potrivesc in camere hobby, in dormitoare si camere de copii.

Tapet pentru interioare dinamice

Tapet inchis la culoare

Tapetele inchise la culoare aduc un plus de sobrietate si eleganta. Motivele cu texturi lucioase ale acestora creeaza impresia de lux, indicand o atmosfera burgheza. Se potrivesc cel mai bine unei arhitecturi si unui design clasic.

Destinatiile predilecte ar fi birourile, bibliotecile, camerele de zi. Din cauza exuberantei decorului tind uneori sa ne invadeze optic. De aceea, e bine sa fie incadrate de diverse forme de stucaturi intr-o singura nuanta: cornise, casetoane, lambriuri.

Tapet floral sau tapet cu dungi?

Tapet cu motive florale

Este o buna solutie pentru holuri si camerele luminoase, amenajate romantic, dar si pentru zonele care nu beneficiaza de accesorii si piese de mobilier – zone de trecere, holuri mici.

Amenajarea baii. Fototapet intr-o baie mica

Tapetele in doua culori, cu model

Sunt ideale in camerele cu aer rustic, clasic, mai ales daca tapetul nu acopera toti peretii. Sunt solutii perfecte pentru camerele de zi, pentru camerele copiilor si pentru zonele sociale ale casei.

O bucata de tapet si 3 solutii inedite

Tine cont de aceste detalii cand alegi un tapet cu model.

  1. Modelele mari sunt utile in camerale mari si luminoase, mai ales daca sunt culori tari. Modelele mari sunt utile si in camerele mici, dar numai daca piesele de mobilier sunt putine, reduse la strictul necesar, cum este un birou sau camera bebelusului.
  2. Modelele mici sunt recomandate pentru camerele mici dar neaparat luminoase, dar numai daca sunt lipide pe un singur perete, de regule cel care s eopune ferestrei. Folosit pe toti peretii va sufoca camera, mai ales daca sunt mai mult de doua culori.
  3. Modelele florale sunt protrivite in orice incapere, in timp ce modelele liniare sau cu forme geometrice doar in incaperile sociale – camere de zi, birouri, holuri.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply